İsrail'in En Büyük Düşmanı İran, İran, İran

Amerikan Fox Televizyonuna bir röportaj veren İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu, İsrail'in en büyük düşmanının İran olduğunu söyledi. 

11 Haziran 2021
İsrail'in En Büyük Düşmanı İran, İran, İran

12 Mart 2018

Başbakan Binyamin Netanyahu, Pazar günü Fox News’ten Mark Levin’e verdiği röportajda İsrail’e yönelik en büyük tehdidin İran olduğunu vurguladı.

Netanyahu, İsrail’e yönelik en büyük tehditleri “İran, İran ve İran” olarak tanımladı ve Trump’ın anlaşmasını tartışmalı Amerikan başkanıyla güçlü dostluğunun sebeplerinden birisi olarak gösterdi. Başbakan ayrıca Trump ile uyuşan kimyası üzerine de yorum yaptı ve Başkanın akılcı tarzını takdir ettiğini söyledi.

Netayahu, İran hakkında geçen hafta AIPAC’ta yaptığı konuşmada sarf ettiği kelimeleri tekrarladı. İran için İsrail’in Orta Doğu ve nihayetinde dünya egemenliği hedefinin önünde engel olarak duran “küçük Şeytan” olduğunun altını çizdi.

“Herkes nükleer anlaşmanın ardından İran’ın daha ılımlı, daha barışçı bir ülke olarak kapıdan çıkacağını söyledi. Ancak gerçekte tam tersi oldu.” şeklinde konuşan Netanyahu “Onlar yaptırımların hafiflemesiyle milyarlarca ve milyarlarca dolar aldılar ve bunları bu saldırgan imparatorluğu, dünya çapında terörizmi, saldırganlığı fonlamak için kullandı. Ve bence onların bu kötü niyetli eylemleri sürdürmesini engellemek önemlidir.” Sözlerini kullandı.

Netanyahu İran’ın misyonunun önündeki ilk barikat olarak İsrail’in rolününün altını çizdi. İran ile dünyanın geri kalanı arasında duranın sadece İsrail olduğunu belirtti. İran’ın Suriye’de askeri üsler kurmasının engellemenin mutlaka gerektiğini söyleyen Netenyahu “Buna izin veremeyiz.” dedi.

KC HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.