UNESCO direktöründen Siyonistleri Sevindirecek Açıklama

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO'nun, Mescid-i Aksa’yla ilgili aldığı karar karşısında harekete geçen Siyonist lobilerin baskısı, Unesco Genel Direktörü Bulgar İrina Bovova’yı yeni bir açıklama yapmaya zorladı. 

02 Ocak 2017
UNESCO direktöründen Siyonistleri Sevindirecek Açıklama

Siyonist lobilerin öfkesine yol açan UNESCO'nun Mescid-i Aksa’yla ilgili aldığı son kararla ilgili tartışmalar devam ediyor.
 
Siyonist lobilerden gelen baskılar üzerine Unesco Genel Direktörü İrina Bovova, “Mescid-i Aksa ve Haramu Şerif Müslümanların olduğu gibi Süleyman mabedi ve ağlama duvarı da Yahudiler için mukaddes bir yerdir” şeklinde bir açıklama yaptı.
 
Bokoba’nın açıklamasını değerlendiren Hamas milletvekili Muşir el-Masri, “Unesco’nun Müslümanların Mescid-i Aksa’daki hakkını teyid eden kararı, kurumsal bir karardır. Bu karar, Unesco’nun oybirliğiyle aldığı bir karar olup Hamas’ın takdirini kazanmıştır. Genel Direktör’ün açıklaması ise münferid bir adım olup bu kararı değiştirmeyecektir. Siyonist lobilerin baskıları sonucunda yapılmış bir açıklamadır. Unesco, tarafsızlığını korumalı ve tarihteki gerçekliğe uygun bir şekilde karar vermelidir” dedi.
 
İslami Cihad Hareketi resmi sözcüsü Davud Şihab ise Genel Direktör Bovova’nın açıklamasına “Biz, hiç kimsenden haklarımızı onaylamasını beklemiyoruz” diyerek karşılık verdi.
 
Şihab “Filistin halkı, uluslar arası kurumların ihanetlerine, kendi hakları aleyhine olacak şekilde Siyonist güzellemelerde bulunmasına alışıktır. Filistin halkının kendi topraklarının her karışında meşru hakkı vardır. Biz, uluslar arası örgütlerden haklarımızı onaylamalarını beklemiyoruz. Bu tür örgütlerin Siyonist rejimin topraklarımızdaki varlığını onaylamalarını da kabul etmiyoruz. Bize göre Siyonist işgalin bu topraklarda hiçbir hakkı yok. Biz, bu ırkçı terörist işgal rejimini topraklarımızın tamamından defedinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
 
Genel Direktörün gelen baskılar sonucunda bu açıklamayı yaptığını belirten Filistinli yazar İbrahim Medhun ise Siyonist rejimin Kudüs ve Filistin topraklarındaki varlık iddiasının tarihi gerçekliğe aykırı olduğunu söyledi.
 
Medhun “Fakat bu açıklamanın, Mescid-i Aksa’daki Müslümanların haklılığına bir tesiri olmayacaktır. Biz tüm haklarımızı geri kazanıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.