Rusya Filistinli Örgütleri Moskova’da Ağırlayacak

Filistin Ulusal görüşmeleri adı altında sürmekte olan sürece Rusya’dan yeni bir hamle geldi ve Filistin örgütlerini Moskova’ya müzakereye çağırdı. 

03 Ocak 2017
Rusya Filistinli Örgütleri Moskova’da Ağırlayacak

Filistin el Yevm sitesinin haberine göre, Moskova yönetimi Filistin örgütlerinin bu daveti kabul ettiği ve yakında Moskova gidecekleri belirtildi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi siyasi büro üyesi Cemil Mezher, Rusya’dan Filistinliler arasındaki ayrığın sona erdirilmesini müzakere etmek üzere Filistin örgütlerine resmi bir davetin geldiğini doğrulayarak görüşmelerin bu ay içinde başlayacağını açıkladı.

Filistin hareketleri Mısır’da uzlaşma görüşmeleri yapmaya hazırlanıyordu.

Siyasi gözlemcilere göre, Suriye’deki iç savaşın durdurulması ve siyasi müzakerelerin başlaması yönünde Türkiye ve İran ile birlikte bir inisiyatif ortaya koyan Rusya’nın Filistin örgütleri arasında bir uzlaşmanın sağlanması amaçlı toplantıya ev sahipliği yapacak olması bölgedeki ağırlığını ve etkisini giderek artırdığını gösteriyor.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.