Ebu Ubeyde: Düşman eninde sonunda ağır bedel ödeyecek

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, esir takası anlaşması için saklı tutulan bilgilerin açıklanmasıyla tüm dünyanın şoke olacağını ve Siyonist rejimin ağır bedel ödeyeceğini söyledi. 

03 Ocak 2017
Ebu Ubeyde: Düşman eninde sonunda ağır bedel ödeyecek

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları resmi sözcüsü Ebu Ubeyde, dün akşam yaptığı basın açıklamasıyla, esir takasından başarılı bir sonuç elde etmek için saklı tutulan bilgilerin ilan edildiği zaman tüm dünyanın şoke olacağını söyledi.

Ebu Ubeyde “Özgürlere Vefa anlaşmasından önce esirlere, “Size verdiğimiz söze bağlı kalacağız ve sizi kurtaracağız” demiştik. Sözümüze sadık kaldık ve sizleri kurtardık. Şimdi, işgal hapishanelerindeki tüm esirlerimize yeniden sesleniyoruz. İşgal rejimi istese de istemese de ağır bedel ödeyecek. Tüm Filistinli annelerin yüzü gülecek. Tüm dünya, esirlerimiz ve halkımız, esirlerimiz için gizli tuttuğumuz bilgileri açıkladığımız zaman şoke olacak. Bu bilgiler, yeri ve zamanı gelince ilan edeceğiz” dedi.

Ebu Ubeyde, açıklamasına şöyle devam etti: “Dost düşman, yakın uzak herkes bilsin ki düşman, yeni esir takası anlaşmasının gereklerini yerine getirmekten kaçıyor. Yalan ve asılsız haberlerle, halkını kandırıyor. Düşmanın bu çabası, vakıada bir değişiklik yapmayacak. Düşmanın kaçışının kendisine bir faydası olmayacak. Düşman, geçen zamanın kendi lehine olacağını düşünse de bu asla böyle olmayacak. Düşman, bedel ödemeye mecbur kalacak.” diye konuştu.

Ebu Ubeyde açıklamasının sonunda, İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahitlerini, direnişin etrafında kenetlenen Filistin halkını, Kudüs İntifadası gençlerini ve işgal hapishanelerinde kurtulmayı bekleyen tüm esirleri selamladı.

Ebu Ubeyde, Nisan ayında yaptığı açıklamasında, 2014 savaşında esir alınan 4 Siyonist askerin fotoğrafını yayınlamakla birlikte askerin durumuna ilişkin bir bilgi vermemişti.

Ebu Ubeyde, esir askerlerle ilgili tüm bilgilerin, anlaşmanın gerçekleşmesinden kısa bir süre önce ve anlaşmanın tamamlanmasının akabinde yapılacağı duyurmuştu.

El-Kassam Tugayları, 2011 yılında gerçekleştirilen “Özgürlere Vefa” anlaşmasıyla, 2006 yılında esir aldığı Gilah Şalit karşılığında 1027 esiri, işgal hapishanelerinde kurtarmayı başarmıştı.

KAYNAK: KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.