İslami Cihad: İran, direnişe destek veren tek ülkedir

İslami Cihad Hareketi’nin Gazze’deki ileri gelen liderlerinden Hıdır Habib, İran’ın Filistin davasında oynadığı role ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Habib, İran’ın direnişe destek veren tek ülke olduğunu söyledi. 

03 Ocak 2017
İslami Cihad: İran, direnişe destek veren tek ülkedir

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah’ın ardından İslami Cihad Hareketi’nin Gazze’deki ileri gelen liderlerinden Hıdır Habib de herkesin terk ettiği bir dönemde Filistin direnişine destek vermeye devam eden tek devletin İran olduğunu söyledi.

Habib, bugün Gazze’de yaptığı basın açıklamasında “İran, merhum İmam Humeyni döneminde, İslami devrimin zaferle sonuçlanmasından sonra İsrail elçiliğindeki İsrail bayrağını indirip bunun yerine Filistin bayrağını göndere çekmiştir. İran bunu yaparken gayet netti. İmam Humeyni dönemindeki İran’ın Filistin politikasıyla Şah dönemindeki İran politikası %100 farklıdır.  O günden bugüne kadar İran, Filistin davasını, Filistin halkını ve direniş hareketlerini desteklemeye devam etti” dedi.

İslam ve Arap dünyasındaki devletlerin Filistin direnişini yalnız bırakmasına rağmen İran’ın desteğini devam ettirdiğini ifade eden Habib, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Yakın uzak herkesin bizi terk ettiği bir dönemde İran, Filistin’i desteklemeye devam eden tek ülkedir. İran, Filistin ve Lübnan’daki İslami direnişi destekleme sözüne hala bağlıdır. Çünkü İran, ümmetin kalbine bir hançer gibi saplanan Siyonist rejimin ümmet için büyük tehlike olduğunu düşünüyor” dedi.

Hatırlanacağı üzere Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın resmi sözcüsü Ebu Ubeyde, iki yıl önce Gazze’de düzenlenen Hamas’ın kuruluş yıl dönümü kutlamalarında, Filistin direnişinin askeri gücünü geliştirmesinde İran’ın önemli rol oynadığını belirterek İran İslam Cumhuriyeti’ne teşekkür etmişti. 

KAYNAK: KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.