Yemen'de Sivil Katliam

İran Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'ın önceki gün Yemen'e düzenlediği hava saldırısında sivil bir pazarı hedef alarak 30 kişiyi katletmesini şiddetli bir şekilde kınadığını açıkladı. 

05 Ocak 2017
Yemen'de Sivil Katliam

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, bugün düzenlediği basın açıklamasında, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen'in el-Hudeyde şehrinde önceki gün gerçekleştirdiği sivil katliamı şiddetli bir şekilde kınadığını açıkladı.

Amerika'nın Suudi Arabistan'a yapacağı silah satışına senatonun onay vermesini eleştiren Kasımi "Bu tür anlaşmalar, Suudi Arabistan'ın mazlum ve mahrum Yemen halkını hedef alan saldırılarını daha da artırmasına yol açmaktadır" dedi.

Açıklamasının sonunda Kasımi, işlenen katliamlardan ötürü Suudi Arabistan ve ona destek olanlara karşı duyulan nefretin uluslararası kamuoyunda artacağını söyledi.

Suudi Arabistan savaş uçaklarının el-Hudeyde'de hedef aldığı bir semt pazarında çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşmak üzere 30 sivil yaşamını yitirirken 50 sivil de yaralanmıştı.

Birleşmiş Milletler verilerine göre Suudi Arabistan ve müttefiklerinin 1.5 yıl önce başlattığı saldırılarda 6600'den fazla Yemenli yaşamını yitirdi.

KAYNAK: KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.