Hamas: Abbas'ın şartlarından ötürü uzlaşı sonuçsuz kaldı

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Filistin iç barışının başarısızlıkla sonuçlanmasından Mahmud Abbas'ın sorumlu olduğunu açıkladı. 

05 Ocak 2017
Hamas: Abbas'ın şartlarından ötürü uzlaşı sonuçsuz kaldı

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Hamas tarafından kabul edilmesi mümkün olmayan şartları dayatmasından ötürü Filistin iç barış görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını söyledi.

Arabi el-Cedid gazetesinin sorularını yanıtlayan Ebu Merzuk "Mahmud Abbas'ın kendi şartlarını dayatmasından ötürü iç barış görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Bu şartlarını Doha'daki son görüşmede de koruduğu için artık yeni bir görüşmeye gerek kalmadı. Yeni bir görüşme niyeti yok" dedi.

Hamas'ın Filistin'deki siyasi hayattan çekilmesinin mümkün olmadığının altını çizen Ebu Merzuk, Hamas'ın hazırlamakta olduğu manifestoyu ilerleyen günlerde ilan edeceğini açıkladı.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah'ın geçtiğimiz günlerde ilan ettiği girişimi mükemmel bulduklarını ifade eden Ebu Merzuk "Fakat, Fetih Hareketi bu girişim için ne der? Ürdün ve Mısır gibi Filistin konusunda etkili olan ülkeler ne der?" diye sordu.

Muhammed Dahlan ile Mahmud Abbas arasında yaşanan sorunda taraf olmadıklarını kaydeden Ebu Merzuk, "Fetih'in sorunlarını en kısa sürede çözmesini temenni ediyoruz. Çünkü Fetih'in kaybetmesi demek Filistin halkının kaybetmesi demektir" şeklinde konuştu.

Mısır'da kaybolan 4 Filistinlinin akıbetinden Mısır'ın sorumlu olduğunu ifade eden ebu Merzuk "Mısır'ın kapıları Hamas'a kapalı değil. Mısırlı yetkililerle irtibatımız kesilmedi" dedi.

KAYNAK: KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.