Hamas: Ezan Yasağı, Dini Savaşın Bir Halkasıdır

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Lübnan Temsilcisi Ali Bereke, İsrail'in Kudüs'te uygumak istediği ezan yasağının, işgalle birlikte başlatılan dini savaşın bir halkası olduğunu söyledi. 

05 Ocak 2017
Hamas: Ezan Yasağı, Dini Savaşın Bir Halkasıdır

İslam ümmetini Siyonist işgalciye karşı mücadeleye çağıran Bereke "Siyonist düşmanın Kudüs ve Filistin'de uygulamak istediği ezan yasağı, geçen yüzyılda mukaddesatımıza, halkımıza  ve topraklarımıza karşı başlattığı savaşın bir halkasıdır. İslam ümmeti, işgalcinin kararına karşı koymalı ve Siyonist işgale karşı direnen Filistin halkına destek olmalıdır" dedi.

Lübnan'daki Filistin mülteci kampı Aynul Helva'nın duvarlarla çevrilmesi kararına tepki gösteren Bereke "Bu karar,  Filistinlilerin dönüş hakkıyla çelişmektedir. Çünkü duvarla mülteciler, büyük bir hapishanede yaşamaya mahkum edilecekler. Kamplardaki yaşam koşullarını bu derece zorlaştırırsak ya vatandaşlık hakkını kabul edeceğiz ya da göçü kabul edeceğiz. Lübnan'daki Filistinliler her ikisine de karşı çıkmaktadır. Filistin halkı, gerçek vatanları olan Filistin'e dönmeyi tercih etmektedir" dedi.

Mülteci kamplarıyla ilgili sorunların yetkili mercilerin karşılıklı diyaloguyla aşılabileceğini kaydeden Bereke, duvarla ilgili tüm savunmaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

KAYNAK: KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.