Hamas Heyeti Moskova'da

Musa Ebu Merzuk başkanlığındaki Hamas heyeti, Rusya'nın arabuluculuğunda yürütülecek Filistinliler arası uzlaşı görüşmelerine katılmak için Moskova'ya gitti. 

14 Ocak 2017
Hamas Heyeti Moskova'da

Hamas'ın resmi sözcüsü Hazım Kasım, bugün yaptığı basın açıklamasında, Hamas heyetinin Rus Araştırmaları Merkezi'nin Filistin davası konulu konferansa katılmak için Moskova'ya gittiğini, konferans öncesinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya gelecek olan heyetin, Filistin iç barış görüşmeleri ve Filistin davasıyla ilgili konular üzerine görüş alışverişinde bulunacağını ifade etti.

Hamas heyetinin Filistinliler arası iç barış görüşmelerinde mesafe katedilmesi için Moskova'da düzenlenecek ulusal uzlaşı görüşmelerine de katılacağını belirten Kasım, "Bizim stratejimiz nettir. Kim, ulusal uzlaşıda bir adım atılması için davette bulunursa gideriz" dedi.

Kahire, Doha ve Gazze'de daha önce ittifaka varılan anlaşmaların Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas tarafından ihlal edildiğini belirten Kasım, uzlaşıdan sonuç alınmasının Abbas'ın tavrına bağlı olduğunu kaydetti.

Kasım son olarak Rusya'nın Suriye'deki savaşa katılmasından ötürü Hamas ile Rusya arasındaki ilişkilerin donuk bir halde olduğunu ifade etti.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.