Kuveyt, Körfez-İran İlişkileri İçin Devrede

Kuveyt Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şeyh Sabah Halid El-Hamad El-Sabah, Körfez İşbirliği Konseyi’nin diyalog mesajını içeren mektubunu İranlı yetkililere sunmak için 2-3 gün içerisinde Tahran’a gidecek. 

23 Ocak 2017
Kuveyt, Körfez-İran İlişkileri İçin Devrede

İran ile Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri arasındaki buzların eritilmesi yolunda ilk adımlar atılmaya başlandı.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasimi, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sabah Halid El-Hamad El-Sabah’ın iki ülke arasında varılan anlaşma uyarınca yakında Tahran’a gideceğini açıkladı.

El-Sabah’ın yardımcısı Halid Süleyman Carallah’a göre ziyaretin sebebi, İran ile Körfez İşbirliği Konseyi arasındaki  ilişkilerin normalleştirilmesi için Körfez İşbirliği Konseyi’nin diyalog mesajını içeren mektubu İranlı yetkililere sunmak.

İranlı sözcü Kasımi, görüşmenin içeriğine ilişkin olarak bir açıklama yapmazken, “Bu ziyaret, bir ay öncesinden planlandı. Hangi önerilerde bulunacaklarını öğrenmek için ziyaret gerçekleşinceye kadar sabırlı olmalıyız” dedi.

Kasımi “Bir taraftan mektubun iletileceğine ilişkin bir hükümde bulunmam doğru değil. Doğrulanması için ziyareti beklemeliyiz. Bununla birlikte, ikili, bölgesel ve uluslar arası meseleler, görüşmelerin esasını teşkil edecektir” dedi.

İran ile Suudi Arabistan’ın başını çektiği Körfez İşbirliği Konseyi arasındaki ilişkiler, 2015 yılı hac mevsiminde yüzlerce hacının öldüğü facia ve Suudi Arabistanlı din alimi Şeyh Nemr Bakr Nemr’in idam edilmesi üzerine gerilmişti.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.