Davos'ta Suud İsrail Buluşması

İsrail’in Eski Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Suudi Arabistan İstihbaratı Eski Başkanı Suud Türki el-Faysal ile Davos’ta bir araya geldi. 

23 Ocak 2017
Davos'ta Suud İsrail Buluşması

İsrail ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkileri normalleştirme sürecinde gizli sürdürülen görüşmeler, son dönemde aleni bir halde gerçekleştiriliyor. İlişkileri normalleştirme görüşmelerrine, geçtiğimiz hafta Davos’ta düzenlenen zirvede bir yenisi daha eklendi.

İsrail’in Eski Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Davos’ta Ürdün Dışişleri Bakanı ve Filistin Yatırım Bankası Başkanı’nın da katıldığı bir oturumda “Ortadoğu ve barış girişimi” konulu sunumunu yaptıktan sonra Suudi Arabistan İstihbaratı Eski Başkanı Suud Türki el-Faysal ile Davos’ta bir araya geldi. İkilinin görüşmesi, Livni’nin el-Faysal’la çekilen fotoğrafının sosyal medya hesabından yayınlamasıyla duyuruldu.

Bu görüşme, El-Faysal’ın Livni ve diğer İsrailli yetkililerle yaptığı ilk görüşme değil. El-Faysal, daha önce de  Almanya’da düzenlenen güvenlik konulu bir konferansa katılan Livni’nin konuşmasını tebrik etmiş, Livni de el-Faysal’a “keşke siz de aramızda konuşmacı olsaydınız” yanıtını vermişti.

El-Faysal daha öncesinde de İsrail’in Askeri İstihbarat Eski Başkanı Amos Yadlin, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Uluslar arası Güvenlik Eski Danışmanı Yaakov Amidror ve Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dore Gold ile bir araya gelmişti.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.