Refah Kapısı 3 Gün Sonra Yeniden Kapandı

Mısır yönetimi, Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan kapısı olarak kabul edilen refah sınır kapısını 3 gün karşılıklı giriş çıkışlara açık tuttuktan sonra dün sabah itibariyle yeniden kapattı. 

21 Şubat 2017
Refah Kapısı 3 Gün Sonra Yeniden Kapandı

Mısırlı yöneticiler, dün sabah itibariyle Mısır ile Gazze arasındaki hayat damarı olarak görülen refah sınır kapısını 3 günlük aranın ardından yeniden kapattı.

Siyonist rejim tarafından her türlü ambargonun sürdürüldüğü Gazze için normal şartlarda bir gün bile kapalı olması çok büyük sıkıntılara yol açan refah sınır kapısı, maalesef açık tutulduğu günlerin sayısı ile gündeme geliyor.

Bu yılın Ocak ayının başından beri ikinci kere açılan Refah Sınır kapısı Gazzeliler için küçük umutların müjdecisi olmaya devam ediyor. Gazzelilerin dünya ile irtibat noktası olan Refah sınır kapısının açık tutulduğu süre boyunca 1527 kişinin hastalık, eğitim ve akraba ziyareti gibi sebeplerden ötürü Gazze’den çıkış yaptığı, 924 kişinin ise Gazze’ye giriş yaptığı belirtiliyor. Gazze’ye insani yardım götüren ya da Gazze halkıyla dayanışma için bölgeye giden insan hakları savunucularının da Gazze’ye giriş çıkışları bu kapı aracılığı ile sağlanıyor. Onlar da Gazze halkı ile dayanışmak amacıyla Gazze’ye girmek için ya da ziyaretlerini tamamlayıp Gazze’den ayrılabilmek için Mısır makamlarının sınır kapısını açmasını bekliyor.

Gazze’den gelen haberlere göre son üç günlük süre zarfında Mısır yönetimi 113 kişinin herhangi bir gerekçe göstermeksizin Mısır’a girişine müsaade etmedi. Gazzeli kaynaklar bu kişilerin uluslararası seyahat için gerekli tüm şartları yerine getirdiklerini fakat mısır makamlarının keyfi olarak bu kişilere engel olduğunu dile getirdiler.

Refah sınır kapısı daha önce 28 Ocak’ta açılmış ve dört gün boyunca giriş çıkışlar yapılabilmişti.

Gazzeli yetkililerin yaptığı açıklamaya göre sınır hattında türlü sebeplerden ötürü Mısır’a geçmeyi bekleyen 20 bin kişi olduğu belirtiliyor.

Gazze ile mısır arasındaki refah kapısının 2013 yılında darbeci sisi yönetiminin görev başına gelmesiyle kapatıldığı ve çok seyrek aralıklarla açıldığı, bu durumun ise çeşitli mağduriyetlerin yanı sıra insani krizin derinleşmesine sebep olduğu biliniyor.

Birleşmiş Milletler kayıtlarına göre Refah sınır kapısı 2016 yılında sadece 44 gün, 2015 yılında ise sadece 21 gün boyunca açık tutulmuştu. Yılın geri kalan zaman diliminde Gazzelilerin dünya ile olan tüm irtibat haklarının önüne geçmişti.

10 yılı aşkın süredir devam eden Gazze ablukası, yaklaşık 2 milyon Filistinli’nin hayatını olumsuz etkilerken, bölgede yoksulluk ve işsizliğin hat safhada olduğu biliniyor.

Gazze Şeridi, geçtiğimiz altı yıl boyunca bölgenin altyapısını tamamen kullanılamaz hale getiren 3 büyük Siyonist saldırıya karşı direndi. Her türlü baskı ve yıldırma politikasına karşı Kudüs’ün özgürlüğü yolunda çektikleri çilenin Allah katında değerli olduğuna inanan Gazze halkı, Siyonist düşman karşısında direnen askeri gruplara bağlılığından asla vazgeçmedi.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.