Siyonistler Suriye’de ABD’nin Safında

Siyonist istihbarat bakanlığı müsteşarı Şagay Tzuriel tarafından yapılan bir açıklamada Amerikan başkanı Donald Trump’ın İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı takındığı net tavır takdirle karşılanırken ABD’nin Suriye krizinde daha büyük sorumluluklar üstlenmesinin İsrail’in işine yarayacağı iddia edildi.  

07 Mart 2017
Siyonistler Suriye’de ABD’nin Safında

Siyonist İsrail istihbarat bakanlığı müsteşarı Şagay Tzuriel, İran’ın nükleer sahada kaydettiği ilerlemelerin İsrail açısından endişe verici olduğunu fakat bugün en önemli meselenin Suriye’deki savaş ortamından kaynaklanan İran ve Hizbullah merkezli tehditler olduğunu dile getirdi.

“İran ve Suriye’nin başını çektiği eksenin güçlenmesi bizim açımızdan tam anlamıyla stratejik bir konudur’ diyen Tzuriel, “Halep’in düşmesi bizim açımızdan stratejik bir kayıp oldu’ ifadelerini kullandı. Halep, geçtiğimiz yılın Aralık ayında Suriye yönetiminin kontrolüne girmiş ve kentte bulunan silahlı gruplar, Türkiye ile Rusya arasındaki anlaşma gereği tahliye edilmişti.

Suriye’deki savaşın dünya siyasetine bir kavram kazandırdığını belirten Tzuriel, dost ve düşman kelimelerinin Suriye’de tam anlamıyla bütünleştiğini ve Suriye sahası için çakışan çıkarlara sahip taraflar açısından “dosman’ şeklinde yeni bir kavramın kullanılabileceğini ileri sürdü. Tzuriel’e göre “Suriye sahasında düşman gibi gözüken taraflar başka meselelerde dost, Suriye’de dost gibi görünen taraflar başka meselelerde düşman olabiliyor. Bu bir hile falan da değil. Dünyanın gerçeği buna dönüşmüş durumda’.

Türkiye ile İsrail arasında son dönemde yaşanan gelişmenin de “dosman’ konsepti çerçevesinde değerlendirilebileceğini belirten Tzuriel, “bu iki devlet, Hamas ve Filistin meselesi konusunda farklı görüşlere sahipler ama İran’ın bölgesel bir tehdit olduğu konusunda aynı noktadadır’ ifadelerini kullandı.

Suriye’de yaşanan son gelişmelerle birlikte oluşan dengenin İran’ın lehine kaydığını belirten Tzuriel, İsrail’in Suriye sahasında yaralı muhalifleri tedavi etme, Suriye yönetimine ve Hizbullah’a ait karargahlara zaman zaman hava saldırıları düzenlemek dışında savaşa dahil olmadığını belirterek, İsrail’in Suriye’deki çıkarlarını birçok noktada ABD üzerinden hallettiğini vurguladı. Bu nedenle ABD’nin Suriye’de durduğu noktanın İsrail açısından kritik bir önemi olduğunu söyledi.

Suriye’de İsrail’i tedirgin eden önemli meselenin İran ve Hizbullah’ın burada İsrail’e saldırabileceği askeri üsler kurması olduğunu belirten Tzuriel,  başbakan Netanyahu’nun önümüzdeki günlerde Moskova’ya giderek Suriye meselesini ele alacağını dile getirdi. 

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.