Liberman ABD’yi BM Konusunda Uyardı

Resmi ziyaret programı çerçevesinde Amerika’da bulunan Siyonist rejim savaş bakanı Avigdor Liberman, Amerikan dışişleri bakanı ile yaptığı görüşmede ABD’nin BM’ye bağlı bazı kurumlara verdiği desteği kesmesini istedi.  

10 Mart 2017
 Liberman ABD’yi BM Konusunda Uyardı

Amerikan dışişleri bakanı ile görüşen Siyonist rejim savaş bakanı Avigdor Liberman, ABD’nin Filistin’e destek veren tüm BM kuruluşlarıyla ilişkisini kesmesi gerektiğini savundu.

ABD dışişleri bakanı Rex Tillerson ile görüşen Liberman, BM Yakındoğu Filistinli Mülteciler İçin Yardım Derneği ve BM İnsan Hakları Konseyi’nin İsrail politikalarına karşı duruşlar sergilediğini belirterek ABD’nin bu kurumlara yaptığı yardımları gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

Bu kurumların “İsrail’i hedefe koyan açıklamalar yaparak” uluslararası arenada İsrail’i şeytanlaştırdığını belirten Liberman, BM İnsan hakları konseyinin yaptığı açıklamaların yüzde 60’ında İran’ı ya da Suriye’yi değil de İsrail’i hedef almasının kabul edilemez olduğunu savundu.

Öte yandan geçtiğimiz hafta ABD’nin BM İnsan Hakları konseyi temsilcisi Erin Barkley konseyin İsrail’in işlediği cürümlere odaklanmasını eleştirmiş ve “diğer hiçbir ülkenin işlediklerine bu denli yoğunlaşılmıyor. Komisyondaki İsrail takıntısı kabul edilemez. Komisyon İsrail’i hedefe koyarak, güvenilirliğini gitgide yitirmektedir” açıklamalarını yapmıştı.

Öte yandan Siyonist rejim savaş bakanı, BM Filistinli Mülteciler Derneği’nin Gazze’deki neredeyse tüm çalışanlarının Hamas üyesi olduğunu ileri sürerek ABD’nin bu kuruma yaptığı yardımların dolaylı olarak Hamas’a gittiğini ileri sürdü.

Geçtiğimiz hafta gündeme taşınan bir iddiaya göre BM Filistinli Mülteciler Derneği’nin Gazze temsilciliğinde çalışan Muhammed el-Cemasi’nin Hamas’ın Gazze’deki siyasi bürosuna temsilci olarak seçildiği iddia edilmiş fakat Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Cemasi’nin Hamas ile herhangi bir bağı olmadığını açıklamıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.