ESCWA Raportörü, Raporun Arkasında Durdu

Birleşmiş Milletler Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu İcra Sekreteri Rima Halef, geçtiğimiz hafta ESCWA raporu adıyla yayınlanan ve Siyonist rejimin Filistinlilere apartayd rejimi uygulamaları ile muamele ettiğini kayda alan raporunun arkasında durdu. 

23 Mart 2017
ESCWA Raportörü, Raporun Arkasında Durdu

Rima Halef, Birleşmiş Milletler genel sekreteri Antonio Guterres’in, İsrail'i ırkçılıkla suçlayan raporu geri çekmesini istemesi üzerine raporun hakikatleri yansıttığını ifade ederek istifa ettiğini duyurdu.

Lübnan Gazeteciler Sendikası'ndaki basın toplantısında konuşan ESCWA İcra Sekreteri Rima Halef, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres’in kendisinden, İsrail'i ırkçılıkla suçlayan raporu geri çekmesini istediği için istifa ettiğini belirtti.

Yayımlanan raporda İsrail'in, ırk ayrımcılığı yapan politikalar uyguladığının delilleriyle ispatlandığını bir kez daha vurgulayan Halef, "Bu rapor nedeniyle son dönemde bana yapılan baskıları kabul edebilecek bir kişiliğe sahip değilim. Irk, din ve renk ayrımını esas alan bir ayrımcılığı da kabul edilmez buluyorum. Benim görevim, tanık olduğum cinayetleri gizlemek değil onları rapor etmek. Görevimin bilincinde olduğumu ilan ediyor ve istifa ediyorum." dedi.

Aslen Filistinli olup Ürdün vatandaşlığı bulunan Halef, İsrail'in, Filistinlilerin tamamına ırk ayrımcılığı uygulamak ve bu durumu devam ettirebilmek için kanunlar çıkardığını ve politikasını bu yönde belirlediğini söyledi.

İsrail'in ırkçılığa ilişkin bazı uygulama ve politikalarına dikkati çeken Halef, kendisine İsrail'in kınandığı iki raporun geri çekilmesi için iki ay öncesinden talimat geldiğini fakat bu raporları geri çekmeyerek İsrail'in ırk ayrımcılığını sürdürdüğünü ortaya koyan raporlarda ısrar ettiğini dile getirdi.

BM tarihinde ilk defa, Siyonist İsrail, açık ve net şekilde ırkçı bir devlet olmakla suçlanmıştı. BM Genel Sekreteri Guterres ve ABD Daimi BM Temsilcisi Nikki Haley, İsrail’i ırkçılıkla suçlayan bu raporun derhal geri çekilmesini istemişti.

Öte yandan Siyonist rejimin işlediği suçlar karşısında geri adım atmayan Rima Halef’e Filistin devlet nişanı verilmesi kararlaştırıldığı öğrenildi. Filistin Yönetimi tarafından yapılan açıklamada Siyonist işgal rejiminin işlediği cürümler karşısında onurlu bir tavır sergileyen Rima Halef’in cesaretinin Filistin devlet nişanı ile ödüllendirileceği belirtildi.

Filistin yönetimi devlet başkanı Mahmud Abbas, hafta sonu Rima Halef’i telefonla arayarak Filistinlilerin haklarını uluslararası arenada en güzel şekilde savunduğu için ona teşekkür etti.

Öte yandan Siyonist işgal rejimi karşısındaki en önemli güçlerden biri olan Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah’ın genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Cumartesi günü yaptığı konuşmada ESCWA’nın yayınladığı rapordan övgüyle bahsederek, ESCWA’nın Birleşmiş Milletler içerisindeki en değerli kurum olduğunu ifade etti. 

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.