Rusya’dan Suriye Konusunda İsrail’e Tepki

Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov, Rusya ile İsrail arasında Suriye konusunda belli bir mutabakata varıldığını fakat İsrail’in Suriye konusunda ortaya koyduğu eylemlerin bu konuda verilen sözlerle uyuşmadığını ima etti.  

23 Mart 2017
Rusya’dan Suriye Konusunda İsrail’e Tepki

Rusya ile İsrail arasındaki Suriye’de işbirliği anlaşmasının uygulamaya konulması için Rusya’nın göz önünde bulunduracağı kriterin belli olduğunu ifade eden Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov, İsrail’in verdiği sözlere göre değil, sahada ortaya koyduğu eylemlere göre hüküm vereceğiz dedi.

İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu’nun kısa bir süre önce gerçekleştirdiği Moskova ziyaretinde Putin ile Suriye konusunda sınırları belirlenmiş bir anlaşma çerçevesinde mutabakata vardığını ve tamamen kabul ettiğini fakat sahadaki uygulamanın bununla uyuşmadığını ima etti. Sergey Lavrov, “Rusya olarak İsrailli ortaklarımızın Suriye konusunda verdikleri sözlere değil, sahada ortaya koydukları uygulamalara göre, yapılan anlaşmalara uyulup uyulmadığına karar vereceğiz” dedi.

Netanyahu’nun en sonki Moskova ziyaretinde “Putin ile Suriye’de askeri koordinasyon konusunda net bir anlaşmaya vardıklarını” ifade eden Sergey Lavrov, bu koordinasyonun anlaşmada belirlendiği şekliyle sürdürülmesi için, İsrail’in üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Sergey Lavrov, bu açıklamaları geçtiğimiz hafta Siyonist rejim savaş uçaklarının Suriye’ye saldırması üzerine kendisine sorulan bir soruya yanıt verirken yaptı.

Geçtiğimiz hafta Perşembeyi Cumaya bağlayan gece Siyonist rejim savaş uçakları Suriye’de ordu ve Hizbullah mevzilerini hedef almış ve Suriye ordusu, Siyonist savaş uçaklarını hedefleyerek S-200 füzeleri ateşlemişti. Yaşanan gelişmeler üzerine Rusya, İsrail’in Moskova büyükelçisini dışişleri bakanlığına çağırarak yaşanan olayla ilgili izahat istemişti.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.