Yemen El-Kaide'sinden Suud İtirafı

Yemen El-Kaide'si Yemen'de Husilere karşı savaşmak için Suudi Arabistan'ın desteklediği güçlerle birlikte savaştıklarını itiraf etti.  

01 Mayıs 2017
Yemen El-Kaide'sinden Suud İtirafı

Arap Yarımadasındaki El Kaide lideri Kasım el-Raymi, Husilere karşı savaşmak için Yemen'deki Suudi destekli hükümet güçleriyle birlikte hareket ettiklerini belirterek ABD ve İsrail'in desteklediği Suud koalisyonu çatısı altında Yemen'de birlikte savaştıklarını itiarf etti. 
 
El-Reymi, "her şeyden önce, Husilere karşı savaşta tek çatı altında birleşmek için hiçbir fırsatı kaçırmayacağımızı ilan ediyoruz" diyerek ittifak kurdukları Suud koalisyonu öncülüğündeki Abdurabbuh Mansur Hadi yönetimindeki birliklere olan güvenini ifade etti. El-Reymi, "bizi arkamızdan vuranlarla birlikte savaşmayız" dedi. Kasım el-Reymi, bu sözlerle, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hadi yönetiminin Yemen'in doğusundaki el-Kaide'nin yoğun varlık sergilediği topraklarda el-Kaide ile ittifak halinde olduğunu itiraf etmiş oldu. 
 
Yemen el-Kaidesi'nin yayın organı olan el-Melahim'de yayınlanan açıklamaya göre el-Reymi, El-Kaide olarak Mansur Hadi yönetimi ile müzakereye hazır olduklarını da ilan etti. 
 
Yemen el-Kaidesi'nin lideri olan Kasım el-Reymi'nin bu açıklamaları, Suriye'den Yemen'e el-Kaide savaşçılarının taşındığı ve Yemen'deki savaşı körüklemek için Suudi Arabistan tarafından Yemen'deki el-Kaide savaşçılarının maddi olarak desteklendiği iddialarını da güçlendiriyor. Suudi Arabistan tarafından aşırıcılıkla mücadele için kurulduğu öne sürülen sözde İslam Ordusu Koalisyonu'nun da Yemen'de el-Kaide ile ittifak yaptığı ve aşırıcılıkla mücadele etmediği ortaya çıkmış oldu. 
 
"Yemen'de Müslümanların safında savaşıyoruz. Farklı İslami gruplarla birlikte" diyen el-Kaide lideri Kasım el-Reymi, Yemen Islah Partisi'nin silahlı kanadı ve Suudi Arabistan'ın desteklediği diğer aşiretlerle birlikte Ensarullah'a karşı savaştıklarını ifade etti.
 
KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.