Suriye Muhalefeti Lideri, Suudi Arabistan'da

Cenevre Görüşmeleri başlıyor. Birleşmiş Milletler Suriye özel temsilcisi Stefan de Mistura tarafından yapılan açıklamada 16 Mayıs'ta başlayacak Cenevre görüşmeleri için tüm hazırlıkların tamamlandığı ifade edildi. 

15 Mayıs 2017
Suriye Muhalefeti Lideri, Suudi Arabistan'da

Astana'da Türkiye, İran ve Rusya arasında varılan çatışmasızlık bölgeleri ön kabul anlaşmasının masaya yatırılacağı görüşmeler öncesinde Suriye muhalefeti müzakere heyeti başkanı Riyad Hicab, Suudi Arabistan dışileri bakanı ile görüştü. 
 
Cenevre'deki Suriye konulu görüşmeler 16 Mayıs'ta başlıyor. Birleşmiş Milletler Suriye özel temsilcisi Stefan de Mistura, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Cenevre görüşmelerinin Mayıs ayı başında Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen ve Türkiye, İran ve Rusya garantörlüğünde varılan çatışmasızlık anlaşmasının genişletilmesi için bir müzakere ortamı olacağını ümit ettiğini belirtti.
 
Suriyeliler ile Suriyeliler arasındaki görüşmelerin siyasi bir çözüme yönelik yapıcı adımlara dönüşmesi için çaba harcanması gerektiğini belirten De Mistura, şiddetin durması önemli bir aşama ifadelerini kullandı. 
 
Öte yandan bu hafta başlaması planlanan Suriye konulu Cenevre toplantısının hemen öncesinde Suudi Arabistan dışişleri bakanı Adil El-Cübeyr, Suriye muhalefetinin liderlerinden Riyad Hicab ile görüştü. Suudi Arabistan resmi haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre Adil el-Cübeyr ile Riyad Hicab arasındaki görüşmede Suriye muhalefetinin Suudi Arabistan'ın çıkarlarını tehlikeye atacak bir girişime kesinlikle onay vermemesi konusunda anlaşmaya varıldı. Suudi Arabistan'ın muhalefete desteğini sürdürmesi karşılığında Suriye muhalefeti karşılıklı çıkarlar çerçevesinde Suudi Arabistan'ın yerine getirilmesini istediği gündem maddelerini Cenvere görüşmelerinde savunan taraf olacak.  
 
Suudi Arabistan dışilşeri bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Suudi Arabistan'ın Cenevre'ye bir temsilci göndermeyebileceği ifade edildi. 
 
KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.