Hamas'tan Lübnan'a Filistin Davası Teşekkürü

Lübnan eğitim bakanlığı, tarih kitaplarında Filistin davasının tarihine ilişkin siyonistlerle mücadeleyi konu alan ve işgal sürecini tanımlayan konuları uzun bir aradan sonra yeniden müfredata soktu.  

01 Haziran 2017
Hamas'tan Lübnan'a Filistin Davası Teşekkürü

Hamas, Lübnan hükümetinin bu kararını takdirle karşıladı ve Filistinliler ile Lübnan arasındaki kardeşlik bağlarının ve Siyonist işgale karşı mücadelenin güçlenerek devam etmesine vesile olacağını ifade etti. 
 
Hamas hareketi Lübnan eğitim bakanı Mervan Hamade'ye bir mektup göndererek, Lübnan'daki okullarda okutulan tarih kitaplarına Filsitin davasına ilişkin konuların yeniden koyulmuş olmasını takdirle karşıladıklarını ifade etti. 
 
Hamas'ın Lübnan temsilcisi Ali Bereke'nin imzasını taşıyan ve Hamas'ın resmi yayın organında yayınlanan mektupta "mevcut durum, Filistin davasının okul müfredatlarında varolmasını gerektiriyor. Bu mesele, bütün Müslümanlar ve bütün Araplar için temel bir meseledir. Filistin'e duyarlı nesillerin yetişmesi için bu çok olumlu bir adımdır" ifadelerine yer verildi. 
 
Mektupta, Lübnan eğitim bakanlığının aldığı bu kararın Filistinliler ile Lübnanlılar arasındaki ilişkiyi güçlendireceği kaydedildi. 
 
Geçtiğimiz yıl, bir önceki bakan döneminde Lübnan'daki eğitim müfredatından Filistin işgal tarihi dosyası çıkarılmış ve Lübnan basınında çıkan haberlerde bu tür adımların İsrail ile normalleşme çabaları çerçevesinde atıldığı gündeme getirilmişti. O dönemde Hamas tarafından yayınlanan bir bildiride de Lübnan'da eğitim gören Filistinli mülteci çocukların kendi tarihlerinden habersiz kalmalarına sebebiyet verecek bu zorba karardan biran önce geri dönülmesi çağrısı yapılmıştı.
 
KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.