Ensarullah Suçlamaları Reddetti

Yemen yüksek devrim konseyi başkanı Muhammed Ali el Husi, Yemen Ordusu ya da halk direniş güçlerinin petrol taşıyan bir tanker gemisini vurduğu yönündeki iddiaları yalanladı.  

06 Haziran 2017
Ensarullah Suçlamaları Reddetti

Bu suçlamaların ABD’nin Babul Mendeb’e yönelik komplolarından biri olduğunu belirten Husi, ne Yemen Ordusu'nun ne de halk direniş güçlerinin konuyla bir ilgisinin olmadığını kaydetti.

Yüksek devrim konseyi başkanı Muhammed Ali el Husi, son günlerde Ensarullah hareketinin Babul Mendeb’deki Suudi tankerlerine ve yardım gemilerine füze saldırısı gerçekleştirdiği yönünde medyada dile getirilen iddialara yanıt verdi. El Husi, bunun bir amerikan tiyatrosu olduğunu belirterek “ne Yemen ordusunun ne de halk direniş güçlerinin olayla uzaktan yakından bir ilgisi yok” şeklinde konuştu.

Yüksek devrim konseyi başkanı, babul mendeb’in işgal altında olduğunu belirterek burada meydana gelen olaylardan amerikan-suud koalisyonunun sorumlu olduğunu dile getirdi.

Muhammed Ali el-Husi, ABD’nin Babul Mendeb’deki olayları Yemen’e ve Yemenlilere saldırı için kullanmaya çalıştığını belirterek ancak bu Amerikan oyunlarının hiçbirinin işe yaramayacağını kaydetti. Ensarullah mücahitlerinin hedeflerinin askeri olduğunu belirten el Husi, şu ana kadar onlarca sivil tankerlerin geçişine izin verdiklerine dikkat çekti.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.