Yemen'de 700 kişi Kolera'dan Hayatını Kaybetti

İki yıldan fazla bir süredir Suud saldırılarına maruz kalan Yemen'de insanlar bir de kolera salgını ile mücadele etmek zorunda. Son istatistiklere göre salgından etkilenenlerin sayısı 90 bin iken şu ana kadar 700 kişi de hayatını kaybetti. 

08 Haziran 2017
Yemen'de 700 kişi Kolera'dan Hayatını Kaybetti

Yemen'de Suudi rejiminin kutsal Ramazan ayını göz ardı ederek bombardımanlarını yoğunlaştırdığı bir dönemde devam eden kolera salgınında ölenlerin sayısı 700'e yaklaştı.

Dünya Sağlık Örgütü ölü sayısını 681 olarak açıklarken salgının henüz en üst seviyeye ulaşmadığını vurguladı.

Dünya Sağlık Örgütü şüpheli kolera vakalarının sayısını da yaklaşık 90 bin olarak açıkladı.

Yemen'de daha önce de Ekim ayında başlayıp Aralık'ta biten bir kolera salgını yaşanmıştı. Ancak hastalığın o dönemde tam olarak bitirilememiş olması ikinci salgına neden oldu.

Suudi koalisyonunun saldırıları altında olan Yemen'de 28 milyon nüfusun 19 milyonu insani yardıma muhtaç ve kıtlık sınırında.

Suudi uçaklarının elektrik, su ve sağlık tesisleri gibi sivil hedefleri de vurması hastalık riskini artırıyor.

Üçüncü yılına giren savaşta şu ana kadar çoğu kadın ve çocuk yaklaşık 13 bin kişi hayatını kaybetti.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.