Kudüs'te Filistinlilere Belediye Hizmeti Sunulmuyor

Kefr Ekab mahallesi Kudüs'ün en kuzeyindeki bölgelerden birisi. Burada Filistinliler yaşıyor.  

08 Haziran 2017
Kudüs'te Filistinlilere Belediye Hizmeti Sunulmuyor

Siyonist İsrail Filistinlilere her alanda ayrımcılık uyguluyor. Kudüs'ün Kefr Ekab bölgesinde yaşayan Filistinliler vergilerini ödemelerine rağmen hiç bir hizmetten yararlanamıyor. Bölge aynı zamanda suçlular için bir sığınak haline gelmiş.

Bu bölge aslında Kudüs belediye sınırları içerisinde. Halihazırda bölge sakinlerinin Kudüs ikamet kartları da var. Vergilerini düzenli ödüyorlar.

Kudüs Siyonist İsrail'in işgali altında olmasına rağmen burada yaşayan Filistinlilerin durumu 2000'li yılların başına kadar biraz da olsa iyiydi. Bu bölge kısmen belediye hizmetlerinden yararlanabiliyordu.

Ancak Siyonist işgalcilerin Kudüs'te Filistinliler ile Yahudileri ayıran bir duvar inşa etmesi her şeyi değiştirdi. Artık belediye hizmetlerinden yararlanamıyorlar. Sokaklarda çöp yığınları oluşmuş.

Bölgede suç oranı yükselmiş durumda. Uyuşturucu satışı, kadına şiddet olayları artmış. Filistin polisinin müdahalesine izin verilmiyor. İsrail polisi de zaten müdahale etmiyor. Bu yüzden başka bölgelerden gelen suçlular için de bir sığınak haline gelmiş. Sadece İsrail askerleri zaman zaman güvenlik gerekçesiyle bölgeye giriyor.

İnsanlar aslında kendilerinin olmayan arazilere izin bile almadan inşaat yapıyor. Bölgede oldukça düzensiz bir yapılaşma var. Çocuklar için bir oyun alanı yok. Çocuklar inşaatlarda oynuyor. Kısa bir süre önce bir kız çocuğu bir binanın 7. katından düşerek hayatını kaybetmiş.

Filistinlilerin beşte dördü fakirlik sınırının altında bir yaşam sürüyor. İsrail devleti verilerine göre Doğu Kudüs'te 316 bin Filistinli yaşıyor. Bunların 140 bini ise duvarların arkasında.

İsrail devleti sudan bahanelerle Filistinlilerin oturma izinlerini iptal edip onları belediye ve kamu hizmetlerinden mahrum bırakabiliyor.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.