Muhammed Bin Selman'ın İsrail ile İlişkileri

Suudi Arabistan'da Yemen savaşının mimarı olarak bilinen Suudi savunma bakanı Muhammed bin Selman'ın dün geceki saray darbesi ile ikinci veliahtlıktan birinci veliahtlık derecesine yükseltilmesi Siyonist basında derin bir karşılık buldu ve Suudi Arabistan'ın aldığı bu karar Siyonist basın tarafından takdirle karşılandı.  

21 Haziran 2017
Muhammed Bin Selman'ın İsrail ile İlişkileri

Siyonist Haaretz gazetesi, bir sonraki kral olacak olan Muhammed bin Selman'ın 2015 yılından beri Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki doğrudan görüşmelere bizzat katıldığını açıkladı. 
 
Siyonist rejim basını Suudi Arabistan'da yaşanan saray darbesini "beklenen bir hamle" olarak nitelerken Suudi Arabistan'da Muhammed bin Selman'ın ikinci veliahtlıktan birinci veliahtlığa gelmesinin yalnızca an meselesi olduğunu ve bunun İsrail açısından şaşırtıcı olmadığını kaleme aldı. 
 
Zaten fiili olarak Suudi Arabistan'ın Muhammed bin Selman tarafından yönetildiğini kaydeden Siyonist Haaretz gazetesi, çok uzun olmayan bir süre içinde Kral Selman'ın hastalıklarını bahane göstererek tahttan ayrılacağını ve Krallığı oğluna devredeceğini ileri sürdü.
 
Haaretz gazetesi, Muhammed bin Selman'ın yaklaşık iki buçuk yıldır Krallık tahtına oturmak için eğitildiğini ve gerek dışilişkiler konusunda gerekse Yemen'de başlatılan savaş konusunda Muhammed bin Selman'ın sorumluluk üstlenmesine zemin hazırlandığını ifade etti. 
 
Siyonist Haaretz gazetesi, darbe ile görevine son verilen eski birinci veliaht prens Muhammed bin Nayif'in Amerika ile özellikle de CIA ile çok sıkı ilişkilere sahip olduğunu fakat Muhammed bin Selman'ın Amerikalıların yanı sıra özellikle Rusya ile de ilişkiler geliştirerek belli makamlara kimin daha güçlü olduğunu kanıtlamış oldu. 
 
Öte yandan Siyonist Haaretz gazetesi Suudi Arabistan ile İsrail arasında gerçekleşen doğrudan görüşmelere Muhammed bin Selman'ın bir çok defa bizzat katıldığını hatta 2015 yılında Muhammed bin Selman'ın İsrail'e giderek burada gizli bir zirveye katıldığını açıkladı. Muhammed bin Selman'ın bu yılın Mart ayında düzenlenen Arap Birliği zirvesi öncesinde de bizzat İsrail'e gittiğini ve Siyonist liderlerle görüştüğünü açıkladı. Haaretz gazetesi, Muhammed bin Selman'ın Ürdün, Suudi Arabistan ve ABD arasında Suriye sahasını yönetmek üzere kurulan ortak operasyon odası toplantılarında da İsrailli yetkililerle birçok defa görüştüğünü yazdı. Haaretz gazetesi böylece Suudi Arabistan, Ürdün ve ABD arasındaki ortak operasyon odasında İsrail'in de gayrı resmi bir şekilde bulunduğunu itiraf etmiş oldu.
 
KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.