Suudi Ulema Heyeti’nden İhvan’a Karalama

Suudi Arabistan’ın Müslüman Kardeşlere ve Filistinli direniş gruplarına karşı başlattığı saldırı Katar kriziyle birlikte ikiye katladı. Ulema kuruluşlarını harekete geçiren Suudiler, Vehhabi ulemaya Müslüman Kardeşler’i İslam dışı göstermeleri için baskı yapıyor.  

21 Haziran 2017
Suudi Ulema Heyeti’nden İhvan’a Karalama

Son olarak Suudi Ulema Heyeti, yaptığı açıklamada M. Kardeşler Hareketi’ni doğru akide üzerine olmayan bir hareket olarak tanımladı.

Bölgedeki İslami hareketlere savaş ilan eden S. Arabistan, İslami hareketlere karşı mücadelesinde elini güçlendirmek için Vehhabi ulemayı harekete geçirdi.

Sosyal paylaşım uygulaması Twitter’dan açıklama yapan Heyet, “İhvan doğru bir akide üzere değildir, onların usulleri devlete isyan üzerine kuruludur” ifadesini kullandı.

M. Kardeşlerin akidede de istikamet üzere olmadığını belirten Ulema Heyeti, “Kurulduğu ilk yıllarda olmasa da son yıllarında devlete isyan yolunu takip ediyor” dedi.

Heyetin twitter sayfasında ayrıca “M. Kardeşler iktidara ulaşmaya çalışan hizipçi bir harekettir, insanların akidesinin düzeltilmesine önem vermemektedir, onlar doğru akide üzerine değildir” ifadeleri de kullanıldı.

“Her örgüt her cemaat kendine has bir nizam ve örgüte ait bir başkan belirliyor, ona biat ediyor, herkesin ona bağlanmasını istiyor. Bütün bunlar insanlar arasına tefrika sokuyor.” şeklinde ifadeler kullanan Ulema Heyeti, “Kuran ve Sünnet’te Parti ve cemaatleri caiz gören bir şey yoktur, tersine bu zemmedilmiştir” açıklamasında bulundu. Ulema Heyeti’nin bu açıklamasını Suud Dışişleri Bakanlığı kendi sayfasında alıntıladı.

Bu arada Vehhabi din adamlarının bulunduğu Ulema Heyeti’nin bu açıklamalarına sosyal medyadan tepki yağdı. Kullanıcılar Ulema Heyeti’ni Suud hanedanlığının kuklası olmak ve onun tarafından kullanılmakla suçladı. Bazı sosyal medya kullanıcıları, Ulema Heyeti’nin bu açıklamasının İslam dünyasında ulemanın rolüne zarar verdiğini ifade etti. Bir kullanıcı Heyetin açıklamasını, “Ulema, Allah ve Rasulü’ne inanan bir Müslüman’ı nasıl tekfir eder” şeklinde eleştirirken bir diğer kullanıcı, “Biz IŞİD’in Müslümanları tekfir etmesine gülüyorduk, bir baktık Ulema Heyeti de aynısını yapıyor” ifadelerini kullandı.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.