Suudi Arabistan, Katar Konusunda Diretiyor

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, 4 Arap ülkesi tarafından Katar’a sunulan 13 maddelik koşulların müzakereye açık olmadığını belirtti.  

01 Temmuz 2017
Suudi Arabistan, Katar Konusunda Diretiyor

Bu arada ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krize ilişkin; "Bunlar talep değil, ispat edilmemiş iddialardır." dedi

ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı el Cubeyr, basın mensuplarına Katar kriziyle ilgili değerlendirmede bulundu. Cubeyr, Katar kriziyle ilgili olarak ortaya koydukları koşulların 'müzakereye açık olmadığını' söyledi.

Basın mensuplarının sorduğu soruya yanıt veren Suudi Dışişleri Bakanı, Katar'a sundukları koşulların 'müzakere edilemez' olduğunu vurgulayan el Cubeyr, "Görüşümüzü ortaya koyduk ve adımımızı attık, şimdi davranışını değiştirmek Katarlılara kalmış. Eğer değiştirmezlerse ambargolar devam edecek" şeklinde konuştu.

Suudi bakan, Katar'ın yeniden Körfez İşbirliği Konseyi'ne dönmek için ne yapması gerektiğini bildiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan yine temaslarda bulunmak için ABD’ye giden Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Katar'a ambargo uygulayan 4 Arap ülkesi tarafından çözüm için sunulan maddelerin talep değil mesnetsiz iddialar olduğunu açıkladı. Katar Dışişleri Bakanı, "Bunlar talep değil, ispat edilmemiş iddialardır." dedi.

4 Arap ülkesi tarafından öne sürülen şartların makul ve uygulanabilir olması konusunda ABD ile aynı düşüncede olduklarını belirten Al Sani, halihazırda "talep sürecini" değil, ambargo uygulayan ülkelerin ilişkilerini kesmesine neden olarak gösterdikleri "iddiaların belgelendirilmesi sürecini" yaşadıklarını ifade etti.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.