Mısırlı Vatan Hainlerine Suud Vizesi

Suudi Arabistan krallığı, Mısır'a ait olan iki adanın Suudi Arabistan'a satılması konusundaki anlaşmaya onay veren Mısır parlamentosu milletvekillerine vize ödülü verdi.  

06 Temmuz 2017
Mısırlı Vatan Hainlerine Suud Vizesi

 
The New Arab haber sitesinin Mısır'daki kaynaklarına dayandırdığı özel habere göre Hicaz topraklarında yönetimi elinde bulunduran Suud hanedanı, kutsal toprakların himayesini kendi çıkarları için siyasi bir araca dönüştürmüş durumda. 
 
Habere göre Suud Krallığı, Mısır'a ait olan Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a satılmasını öngören anlaşmaya onay veren Mısırlı milletvekillerini hac vizesiyle ödüllendirdi. Suudi Arabistan'ın Mısırlı milletvekillerine dağıtılmak üzere Mısır'a 1800 dolayında hac vizesi gönderdiği belirtiliyor. Mısır parlamentosunda tam olarak 600 milletvekili bulunuyor ve eğer bu vizeler eşit bir şekilde dağıtılacak olsa, her bir milletvekiline 3 ayrı vize düşüyor. 
 
Kahire'deki Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nin Mısırlı diplomatlara, milletvekillerine ve devlet kurumlarındaki gazetecilerine normal şartlarda her yıl "nezaket vizeleri" gönderdiği biliniyordu. Uygulamanın her yıl yapılmasına rağmen meclis kaynakları bu yıl gönderilen vize sayısının geçen yıl Mısır Meclis üyelerine verilen vizelerin üç katı olduğuna vurgu yapıyor.
 
Suudi Arabistan Krallığı'nın sunduğu bu vizelerden Mısırlı milletvekillerinin yakınlarının da yararlanabileceği belirtiliyor. Öte yandan Suudi Arabistan'ın Mısır için ayırdığı hac kontenjanını da bu yıl itibariyle 14 bin kişi dolayında arttırarak 62, 511'den 78,138'e çıkardığı ifade ediliyor. 
 
Suudi Arabistan'ın Hac kontenjanları ve hac vizesi konusunda Mısır'a tanıdığı bu ayrıcalığın Tiran ve Sanafir Adalarının Suudi Arabistan'a verilmesi sonrasında gelmesi ise dikkat çekiyor.
 
Mısır'da darbeci yönetime bağlı düşünce kuruluşlarından biri molan Basira adlı kurumun yaptığı kamuoyu araştırmasına göre Mısır halkının %89'u Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a verilmesine bütünüyle karşı çıkıyordu. Mısır yönetimi buna rağmen bu anlaşmayı imzalayarak Suudi Arabistan'dan hem siyasi hem de ekonomik destek görmeyi amaçladı. 
 
KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.