Suudi Arabistan, Yemen'de Hezimet Yaşıyor

Müttefiki Mansur Hadi'yi tekrar iktidara getirebilmek için Yemen'de kanlı bir savaşa girişen Suudi Arabistan'ın Yemen ile sınır bölgesinin tamamen savunmasız kaldığı öne sürülüyor.  

12 Temmuz 2017
Suudi Arabistan, Yemen'de Hezimet Yaşıyor

Yemenli bir aktivist ve analist olan Hüseyin el Buheyti Press TV'ye Yemen savaşı ile ilgili bir mülakat verdi. Buheyti mülakatta Yemen'e savaş açan Suudi Arabistan'ın Yemen Ordusu ve halk güçlerinin karşı saldırıları sayesinde güney savunma hattını tamamen kaybettiğini belirtti.

Yemenli aktivist Pazartesi günü verdiği mülakatta Yemen güçlerinin etkili tatktikleri sonucu Suudi Arabistan'ın güney cephesine silah ve asker sevkiyatının büyük oranda engellendiğini kaydetti.

Diğer yandan Yemen halk güçlerinin Pazartesi günü Cizan'da bulunan el Cemayem askeri üssüne yaptıkları baskının görüntüleri basına verildi. Görüntülerde Yemenli güçler ana binayı havaya uçuruyor, araçları alıp sonraki baskınlar için dağlara çekiliyorlar.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.