Siyonistler Alenen Kudüs'ün Demografisiyle Oynuyor

Siyonist İsrail bir yandan işgal ettiği topraklarda cinayet ve zulümlerine devam ederken diğer yandan da ebedi başkenti zannettiği Kudüs'ün demografik yapısını değiştirecek planlar hazırlıyor. 

12 Temmuz 2017
Siyonistler Alenen Kudüs'ün Demografisiyle Oynuyor

Siyonist İstihbarat Bakanı Yisrael Katz'ın Kudüs'ün demografik yapısını ciddi bir biçimde değiştirecek bir plan hazırladığı ortaya çıktı.

Buna göre Batı Şeria'da bulunan Maale Adumim, Gush Etzion, Givat Zeev, Beitar Illit ve Efrat isimli bölgeler Kudüs belediyesi sınırlarına dahil edilip burada yaşayan İsraillilerin Kudüs belediye seçimlerinde oy kullanması sağlanacak. Kudüs'te yaşayan ancak İsrail'in ördüğü duvarın dışında kalan ve yaklaşık 100 bin Filistinlinin yaşadığı bölgeler ise başka bir belediye haline getirilecek. Böylece Kudüs'teki demografik yapı Yahudiler lehine değişmiş olacak.

Birleşmiş Milletler yasalarına göre bir ülkenin işgal ettiği topraklara yerleşim inşa etmesi yasak. Ancak 1967 savaşında İsrail'in işgal ettiği topraklara şu ana kadar 230 yerleşim yeri inşa edildi. Buralarda yaklaşık yarım milyon İsrailli yaşıyor.

Öte yandan işgalci İsrail, son Körfez Krizi’ni fırsat bilerek daha planladığı Körfez ülkeleri ile İsrail arasında kurulması öngörülen demiryolu projesi önerisini yeniden gündeme getirdi. Aynı zamanda İşgal yönetimi Ulaştırma Bakanı olan Yisrail Katz, Körfez ülkeleriyle İsrail arasında bir demiryolu projesinin İsrail işgal yönetimini Arap ülkelerine en etkili bir şekilde bağlayan bir hat olacağını söyledi.

Siyonist Bakan, bu hattın tarihsel olarak zaten mevcut bulunduğunu, İsrail’in bunu sıfırdan gündeme getirmediğini sadece eskiden var olan bir hattı yeniden inşa etmeye çalıştığını dile getirdi. Siyonist Bakan’ın açıklamalarına göre bu hat, Hayfa kentini Ürdün sınırına bağlayacak Batı Şeria üzerinden Körfez ülkelerine ulaşacak.

Tabi burada Siyonist Bakan’ın ifade etmediği şey şu ki, hattın bulunduğu dönemde İsrail yoktu ve söz konusu hat Osmanlı Devleti’nin Anadolu’yu Hicaz’a bağlamak için kurduğu demiryolu hattının bir parçasıydı. Bu hat, Osmanlı’nın yıkılmasından sonra ortadan kalktı.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.