Felaketin Nedeni Bin Selman-Zayed işbirliği

Suudi Prenslerinden Talal bin Abdülaziz twitter sayfasında yaptığı paylaşımda, Körfez İşbirliği Konseyi’nde BAE Emiri Bin Zayed ile Suudi tahtının yeni veliahdı Muhammed Bin Selman arasındaki işbirliğini eleştirdi.  

12 Temmuz 2017
Felaketin Nedeni Bin Selman-Zayed işbirliği

Suudi prensin bu açıklamaları, Suudi rejimi içerisindeki çatlağın giderek derinleşebileceği tahminlerini beraberinde getiriyor.

Suudi Arabistan, Bahreyn ve BAE’nin Mısır’ı da yanlarına alarak Katar’a yönelik yaptırım ve abluka uygulama kararı, öyle görünüyor ki Körfez ülkeleri içerisinde dahi yeterince destek bulabilmiş değil. Özellikle yeni veliaht olarak atanan Muhammed bin Selman’ın BAE Emiri Bin Zayed’le ortak hareket etmesi, S. Arabistan içerisinde Suud’un BAE’nin dümenine girdiği suçlamalarına neden oluyor.

Nitekim Suudi Prenslerinden Talal bin Abdülaziz, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda Muhammed Bin Selman’la BAE Emiri Bin Zayed arasındaki işbirliğinin Körfez İşbirliği Konseyi üyelerine karşı tek taraflı kararlar alınmasına yol açtığını kaydetti.

Prens Talal ayrıca Selman’la Zayed arasındaki yakınlaşmanın BAE’yi bölgede ve KİK içerisinde temel aktör haline getirdiğini kaydetti. Katarlılara Mescidi Haram’ın yasaklanmasına karşı çıkan Eski Veliaht Bin Nayif’in istifa etmesinin ardında da Katar’a uygulanan yaptırımlara karşı çıkmasının yattığını ifade etti.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.