Keşmir'de 3 Mücahid Şehid Oldu

Keşmir'de gerilim ve çatışma haberlerinin arkası kesilmiyor.  

13 Temmuz 2017
Keşmir'de 3 Mücahid Şehid Oldu

Keşmir'de tansiyon yüksek. Keşmir'in Hindistan yönetimindeki bölgesinde çıkan olaylarda üç Keşmirli şehid oldu. Polis baş müfettişi Münir Ahmed Han, hayatını kaybeden Keşmirlilerin Çarşamba günü Hindistan güvenlik güçleri çatışmaya girdiklerini ileri sürdü. İddiaya göre çatışmalar başkent Srinagar'ın batı mahallelerinde yaşandı.

Münir Ahmed Han, açıklamasının devamında Hint askerlerinin söz konusu Keşmirlilerin silahlı bir örgüte üye olduğuun belirtip sözde gizlendikleri yerin tespit edildikten sonra operasyon düzenlendiğini ve Keşmirlilerin de Hindistan "güvenlik güçleriyle" çatışmaya girdiğini ifade etti. Çatışmanın saatlerce sürdüğünü belirten Ahmed Han, üç Keşmirlinin ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı. 

Yetkililer Hizbulmücahidin üyelerinden Sacid Ahmed Gilkar'ın da şehid olanlar arasında olduğunu kaydetti. Ayrıca önlem olarak Srinagar ve Budgam bölgelerinde internet ve gsm hizmetleri de durduruldu. Şehid olan Keşmirli mücahidlerin cenaze namazı bugün bütün engellemelere rağmen halkın yoğun katılımıyla kılındı ve cenaze namazının ardından kalabalığın attığı sloganlarla meydan birdenbireHint işgaline karşı açık bir protesto şekline dönüştü.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.