Katar Basını: Suudi Arabistan, IŞİD'e Asker Yolladı

Katar merkezli Eş Şark gazetesi Suudi Arabistan'ın Musul'da Irak güçlerine karşı IŞİD saflarında savaşmak üzere 150 istihbarat elemanının görevlendirdiğini iddia etti.  

14 Temmuz 2017
Katar Basını: Suudi Arabistan, IŞİD'e Asker Yolladı

Körfez ülkeleri arasındaki kriz devam ederken karşılıklı ifşaatlar da sürüyor. Son olarak Katar'ın Eş Şark gazetesi Suudi Arabistan ile ilgili bir iddia ortaya attı. İddiaya göre Suudi Arabistan 150 istihbaratçıyı Musul'a göndererek IŞİD saflarında savaştırmış. Musul savaşının uzun sürmesinin sebeplerinden biri olarak da bu gösteriliyor.

Gazeteye göre söz konusu olaya ait deliller Musul savaşının ardından Irak güçleri tarafından ele geçirilmiş. Ancak Irak güçlerinden henüz bir açıklama yapılmış değil. Irak kaynaklarının aktardığı iddiaya göre ise Suudi Arabistan'ın üst düzey bir generali, IŞİD'in askeri operasonylarına stratejik destek sunmak ve örgütü yönetmek amacıyla yılın belli dönemlerinde örgütün merkezi sayılan Musul'a bizzat gittiği ve askeri stratejiler ile IŞİD'e Suudi Arabistan'ın resmi temsilcisi olarak destek verdiği belirtiliyor.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.