26 Yaşındaki Filistinli Siyonistler Tarafından Şehid Edildi

Batı Şeria ve Kudüs'te devam eden İntifada sürecinde Siyonist rejim askerleri, kendilerine tehdit ve tehlike olarak gördükleri tüm Filistinlileri gözlerini kırpmadan öldürüyorlar.  

20 Temmuz 2017
26 Yaşındaki Filistinli Siyonistler Tarafından Şehid Edildi

Bugün öğlen vakitlerinde Filistin'in işgal altındaki Beytullahim kentinin Tekuva mahallesinde Siyonist rejim askerleri 26 yaşındaki Muhammed Hüseyin Tennuh adındaki Filistinli bir genci şehid etti.

 

Siyonist rejim ordusu tarafından yapılan açıklamada 26 yaşındaki Filistinlinin İsrail askerlerine yönelik bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu ve etkisiz hale getirildiği belirtildi.

 

Filistinli kaynaklardan edinilen bilgiye göre Muhammed Hüseyin Tennuh, Siyonist işgal rejiminin her türlü sınırı ve sabır noktasını zorlayan politikaları karşısında Kudüs İntifadası'na bizzat katılmaya karar verdi ve düzenlediği operasyonla iki Siyonist askeri bıçaklayarak hastanelik etti.

 

Muhammed Hüseyin Tennuh, Tekuva mahallesinde el-Hansa okulunun yanındaki Siyonist işgal güçlerine ait devriye araçlarının arasına dalıp iki Siyonist askeri bıçakladıktan sonra Siyonistlerin açtığı ateş sonrasında askeri jipin hemen önünde şehadete erdi. Siyonistler, Tennuh'un cansız bedenine de 4 el ateş ederek vahşiliklerini sergilemiş oldular.

 

 

22

 

23

 

24

 

25

 

(Şehid Muhammed Hüseyin Tennuh)

 

Olay sonrasında sağlık ekiplerinin bölgeye girmesine izin vermeyen Siyonist askerler ile Filistinliler arasında da çatışma çıktı. Yaşanan olaylarda Siyonist askerlerden bir tanesi de kurşunların hedefi oldu ve hastaneye kaldırıldı.

 

Tennuh'un şehadetiyle birlikte 1948 toprakları olarak anılan işgal altındaki Filistin topraklarında Siyonistlerin kurşunlarıyla şehadete erenlerin sayısının 50'yi bulduğu açıklandı. Bunlardan 14 tanesinin çocuk yaşta, bir tanesinin ise 18 aylık bir bebek olduğu belirtildi. Ramallah'taki ev baskını sırasında Siyonist kurşunların hedefi olan 18 aylık bebeğin adının Abdurrahman Mahmud Berguti olduğu belirtildi.

 

Sene başından beri devam eden İntifada eylemlerinde ise öldürülen Siyonist asker sayısının 6 olduğu açıklandı.  

 

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.