Muhammed Bin Selman'ın Katar Hamlesi Boşa Çıktı

Suudi Arabistan'ın Müctehid kod adıyla meşhur olan Twitter fenomeni, yeni yayınladığı mesajlarında Suud veliahtı Muhammed bin Selman’ın Katar Emiri aleyhinde giriştiği fakat başaramadığı bir dizi operasyon olduğunu ileri sürdü. 

26 Temmuz 2017
Muhammed Bin Selman'ın Katar Hamlesi Boşa Çıktı

Birçok söylediği şimdiye kadar doğru çıkan sosyal medya fenomeni Müctehid'in dediklerine bakılırsa Suudi Arabistan’da işler giderek kötüye gidiyor. Katar’a başlattıkları ablukada başarılı olamayan Arap dörtlüsü ülkeleri, Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve BAE, geçtiğimiz günlerde talep listesindeki 13 maddeyi altıya indirmiş, el-Cezire’nin kapatılması taleplerinden vazgeçmişlerdi. Geçtiğimiz günlerde de Suudi Arabistan, BEIN TV kanalı başta olmak üzere Katar merkezli birçok kanalın yeniden açıldığını duyurmuştu.

Suudi veliahtı Muhammed bin Selman, Katar’a yönelik komplo ve iftira dolu kampanyalarına bu kez bir yenisini daha ekledi. Müctehid adlı Suudi twitter hesabı, Bin Selman’ın Katar Emiri Temim bin Hamad el Sani’yi devirmek için Katarlı üst düzey bir şahsiyeti ülkesinde ağırladığını ancak planlarının suya düşmesinin ardından bu misafirin ağır bir yük haline geldiğini kaydetti. Sosyal medyadaki bilgilere göre, Suud veliahtı bu misafirden nasıl kurtulacağını bilmiyor.

Öte yandan Katar’a yönelik medya kampanyasını sürdüren BAE yönetimi ise bugün gülünç bir iddia daha ortaya attı. BAE, 11 Eylül olaylarının arkasında Katar’ın bulunduğunu iddia etti.

Öte yandan Kral Selman, oğlu Muhammed’i ülke dışına çıktığında ülkeyi yönetmekle görevlendirdiğini ilan etti. Bu karar üzerine babasına teşekkür eden veliaht Muhammed bin Selman, babasının önce entarisinin eteğini sonra da ayağını öptü.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.