Yemen'deki İhlallerin Araştırılması İsteniyor

İnsan hakları örgütlerinden Birleşmiş Milletlere Yemen’de işlenen insanlık suçlarının araştırılması çağrısı geldi. 

31 Ağustos 2017
Yemen'deki İhlallerin Araştırılması İsteniyor

Aralarında Human Rights Watch’ın da olduğu 57 örgüt, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'ne bir mektup yazarak Yemen’de işlenen insan hakları ihlallerinin incelenmesini istedi. HRW’den yapılan açıklamada bu soruşturma için özel bir ekip kurulması talep edildi.

BM İnsan Hakları Konseyi’nin Suudi koalisyonunun baskılarına boyun eğdiği hatırlatılarak bundan sonra sorumluluk alınması ve suç ve ihlallerin kimin tarafından yapıldığına bakılmaksızın araştırılması istendi.

Suudi Arabistan’ın oluşturduğu koalisyon 26 Mart 2015’ten bu yana 35 binden fazla sivilin ölmesine ya da yaralanmasına neden oldu.  Binlerce ev, hastane, okul ve altyapı harabeye döndü. Ülkedeki açlık ve kolera salgını ise insani krizi derinleştiren başka bir sebep.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.