Hindistan'da Sosyal Medya Alarmı

Hindistan yönetimi, Keşmir ile ilgili Twitter hesaplarının engellenmesini talep ederken eylem çağrısı yapan Whatsapp grupları da tespit edilmeye çalışılıyor. 

08 Eylul 2017
Hindistan'da Sosyal Medya Alarmı

Sosyal medya devlerinden Twitter’ın Hindistan hükümetinin talepleri doğrultusunda bazı hesapları engellediği ve bazı paylaşımları da sildiği ortaya çıktı. The Indian Express’in haberine göre Elektronik ve Enformasyon Teknolojileri Bakanlığının 24 Ağustos’ta yaptığı başvuruda 19 hesap engellenirken 95 mesajın da silinmesi istendi. Söz konusu mesajların Keşmir ile ilgili olduğu kaydedilirken başvuruya gerekçe olarak kamu yararı ve muhtemel saldırıların önlenmesi gösterildi.

İlgili bakanlığın daha önce yaptığı başvurular nedeniyle Twitter söz konusu kullanıcılara uyarılar göndermiş ve mesajları silmelerini istemişti.

Öte yandan Ulusal Soruşturma Ajansı da Keşmir’deki eylemlere öncülük eden 70 farklı Whattsapp grubuna üye 117 şüphelinin tespit edildiğini açıkladı. Rapora göre bu kullanıcıların büyük bölümü Pakistan’da yaşıyor. Bu gruplara toplam 6386 kişinin üye olduğu ve yaklaşık 1000 tanesinin Pakistanlı, diğerlerinin de Keşmir ya da diğer bölge ülkelerinde yaşadığı kaydedildi.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.