Rohingyaların Yarısı Bangladeş'e Kaçtı

Myanmar’ın Arakan bölgesinden kaçışlar sürerken en yoğun mülteci akımının yaşandığı Bangladeş’te bulunan mülteci kampları oldukça yetersiz kalıyor.  

22 Eylul 2017
Rohingyaların Yarısı Bangladeş'e Kaçtı

Birleşmiş Milletler’e göre 25 Ağustos’tan itibaren Arakan’dan Bangladeş’e göç edenlerin sayısı 389 bin olarak belirlendi. İnsani Sorunlar Koordinasyon Ofisi’nin bu verilerine göre Rohingya nüfusunun yaklaşık yüzde 40’ı Bangladeş’e kaçmak zorunda kaldı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephan Dujarric su ve acil sağlık setleriyle dolu kamyonların Bangladeş’teki Cox Bazaar mülteci kampındaki binlerce çocuğa yardım etmek için yola çıktığını açıkladı. Dujarric ayrıca Bangladeş’e ulaşan Rohingyalı sığınmacıların yüzde 60’ının çocuk olduğunu ifade etti.

Diğer yandan Bangladeş’teki kampların kapasitesinin yoğun mülteci akımını karşılamadığı belirtiliyor. UNICEF de önümüzdeki dört ay için acil destek sağlamak amacıyla 7 milyon dolara ihtiyaç duyulduğunu açıklayıp uluslararası topluma çağrıda bulundu.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.