Suriye Ordusu'nun Operasyonları Sürüyor

Suriye Ordusunun Deyrezzor’un etrafını IŞİD’den temizleme operasyonu sürüyor. Bu arada savaşın en önemli isimlerinden Tümgeneral İssam Zahreddin’in mayın patlaması sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.  

19 Ekim 2017
Suriye Ordusu'nun Operasyonları Sürüyor

Suriye Ordu birlikleri uzun bir ilerleyişten sonra IŞİD’in kuşatması altındaki Deyrezzor’a ulaşmıştı. Ordunun IŞİD kuşatmasını yarıp Deyrezzor’a ulaşmasının ardından da halen IŞİD işgalinde bulunan bölgelerde operasyonlar devam ediyor.

Rusya hava kuvvetlerinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonlarda Deyrezzor’un Hasaret, Kanamet ve Meter mahalleleri terör örgütünden kurtarıldı. Diğer yandan Deyrezzor’a bağlı El Meyadin ilçesini kurtarmak için başlatılan operasyonun sona erdiği bildirildi. Böylece Fırat Nehri’nin batısında ve Deyrezzor ile Meyadin arasında kalan tüm köy ve kasabalar kurtarılmış oldu.

Suriye Ordusunun bunun ardından Fırat Nehrini geçerek El Ömer petrol sahasına yöneldiği kaydedildi.

Ayrıca Şam’ın doğusunda bulunan Cobar ve Eyn Tarma mahallelerini kurtarmak için de operasyonların başladığı bildiriliyor.

Bu arada IŞİD’ karşı savaşın en önemli figürlerinden olan Tümgeneral İssam Zahreddin’in hayatını kaybettiği açıklandı. IŞİD tarafından döşenen mayının Zahreddin’in konvoyunun geçişi sırasında patlaması sonucu Tümgeneralin hayatını kaybettiği belirtiliyor. 56 yaşındaki Tümgeneral Deyrezzor’un IŞİD’e teslim olmamasında büyük pay sahibiydi.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.