Yemen Direnişinden Yeni Bir Füze

Yemen Ensarullah hareketi limanlarına abluka uygulayan Suud gemilerine karşı yeni bir torpido modeli geliştirdi… Suudi Arabistan Ensarullah üyelerine ödül koydu… Abdülmelik el Husi Filistin’e bir kez daha sahip çıktı.  

07 Kasım 2017
Yemen Direnişinden Yeni Bir Füze

Yemen direnişinin öncü gücü konumundaki Ensarullah hareketi, su altından hedefe ulaşan yeni bir torpido füzesini basına tanıttı. Kızıl Deniz’deki Suudi Arabistan gemilerini hedef alması planlanan torpidoların kod ismi ise el Menbab olarak belirlendi. Torpidoların Husi güçlere bağlı mühendisler tarafından geliştirildiği açıklandı. Torpidoların uzun mezilli olarak tasarlandığı belirtildi.

Birkaç gün önce Suud rejimi Husilerin elindeki tüm limanları abluka uyguladığını açıklamıştı. Ensarullah yönetimi de el Menbab torpidoların stratejik Hudeyde limanı yakınlarındaki gemiler başta olmak üzere en kısa zamanda Suud gemilerine karşı kullanılacağını açıkladı.

Yine kısa bir süre önce Husi güçleri tarafından yapılan bir açıklamada Kızıl Deniz’deki güç dengesini değiştirmek için seçkin bir deniz birliği oluşturulduğu duyurulmuştu.

Diğer yandan Suudi Arabistan rejimi Ensarullah liderleri ve üyelerinden 40 kişiyi sözde terör listesine aldı. Bunların arasında ilk göze çarpan isimler hareketin lideri Abdülmelik el Husi ve siyasi konsey diektörü Salih el Samed. Ayrıca bu kişilerin yakalanmasını sağlayacak bilgi verenlere de 30 milyon dolara kadar ödül vaad edildi.

Yemen Ulusal Kongresi’nden yapılan açıklamada Suudi Arabistan’ın direnişçileri kara listeye alması ve başlarına ödül konması kınandı. Esas teröristin Yemen halkına üç yıldır kan kusturan Suud rejimi ve müttefiklerinin olduğu ifade edildi.

Ensarullah lideri Abdülmelik el Husi de Sana’da düzenlenen gösterilere atıfta bulunarak Yemenlilerin Filistin davasına sahip çıktıklarını hatırlattı. İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukanın bir benzerini Suudi Arabistan’ın Yemen’e uyguladığını söyledi. Filistinlilerin terörist olmadığını vurgulayan el Husi gerçekte terör uygulayanın İsrail olduğunu vurguladı. Ayrıca Yemen’i yok etmeye çalışan Suud rejiminin İslam ya da Arap dünyası gibi bir derdinin olmadığını ifade etti.

El Husi ayrıca Suudi Arabistan’da Muhammed bin Selman’ın hedefindeki prenslere kapılarının açık olduğunu belirtti.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.