Ebukemal ve Hama Kurtarıldı

Suriye Ordusu ve Irak Birlikleri’nin ortak operasyonları ile IŞİD’in son kalesi Ebukemal de kurtarıldı. Suriye Ordusu’nun Hama’nın kuzeyi için başlattığı operasyon da sona ermek üzere.  

10 Kasım 2017
Ebukemal ve Hama Kurtarıldı

Suriye’nin Irak sınırındaki Ebukemal şehri nihayet teröristlerden temizlendi. Suriye Ordusu Deyrezzor’un doğusunda kalan şehrin tamamen kurtarıldığını açıkladı.

Ebukemal operasyonuna Suriye Ordusu ve müttefiklerinin yanı sıra Iraklı birlikler de destek veriyordu. Böylece Suriye sınırları içerisinde IŞİD’in işgali altındaki tüm stratejik bölgeler kurtarılmış oldu.

Suriye Ordusunun operasyondaki diğer bir kazanımı da ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nden önce sınır bölgesine ulaşılmış olması. Böylece Irak ve Suriye güçleri buluştu ve ABD’nin iki ülkenin arasında bir tampon bölge oluşturma şansı kalmadı.

Suriye Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada da Ebukemal’in kurtarılması ile IŞİD projesinin çöktüğü ve terör örgütü üzerinden plan yapanların hayallerinin suya düştüğü vurgulandı.

Son olarak Suriye Ordusunun bölgedeki mayın ve patlayıcıları temizleme harekâtına giriştiği kaydedildi.

Diğer yandan Suriye Ordusu’nun Hama’nın kuzey kırsalında bir süre önce Tahrirüşşam tarafından ele geçirilen köylerin büyük bir kısmını geri aldığı ve kalanlar için de operasyonların sürdüğü kaydedildi.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.