ABD'den Afganistan'a 3 bin Asker Daha

ABD Başkanı Donald Trump seçim kampanyalarında hangi sözü verdiyse tersini hayat geçirmeye devam ediyor. Afganistan’dan çekilme sözü veren Trump bu ülkedeki asker sayısını daha da artırdı.  

20 Kasım 2017
ABD'den Afganistan'a 3 bin Asker Daha

ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Başkan Donald Trump’ın yeni Afganistan stratejisi gereği bu ülkeye 3 bin ABD askerinin daha konuşlandırıldığı duyuruldu. Pentagon da daha önce Afganistan’da 11 bin ABD askeri olduğunu açıklamıştı. Böylece Afganistan’daki ABD askeri sayısı 14 bine ulaştı.

ABD’nin Afganistan’daki komutanlarından John Nicholson Afganistan’da 16 bin askere ihtiyaç duyulduğunu belirtmişti. Aradaki farkın ise NATO ülkeleri tarafından karşılanacağını kaydetti.

ABD Başkanı Trump seçim kampanyalarında ABD askerlerini Afganistan’dan çekeceği sözünü vermişti. Ancak daha sonra göreve gelince bazı gerçekleri gördüğünü ifade etti ve Ağustos ayında yeni stratejisini açıkladı. Yeni Afganistan Stratejisine göre bir ilerleme gördüğü sürece işgale devam kararını alındı.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.