Goran Hareketi Hükümetin İstifasını İstedi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Parlamentosundaki Goran, yani Değişim Partisi grubu, Kürdistan hükümetinin istifa etmesini ve yerine ulusal Kurtuluş hükümeti kurulmasını istedi. 

05 Aralık 2017
Goran Hareketi Hükümetin İstifasını İstedi

Irak Kürdistanı’nda KDP ve KYB’den sonraki en önemli hareket olan Goran hareketi, Kürdistan hükümetine çağrıda bulunarak hükümeti fesh etmelerini istedi.

Goran Hareketi’nin istifa ve fesih talebinin, Barzani hükümetinin Erbil ve diğer Kürt şehirlerinde yeterli alt yapı hizmetini sunmaktan aciz kalmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Goran hareketi sözcüsü Sabir İsmail, “Hükümetin bir an evvel değişmesi gerekir çünkü bu hükümet yolsuz bir hükümettir ve tek başına kararlar alarak krize neden olmuştur.”

Kürdistan parlamentosunda 23 milletvekili bulunan Goran hareketi, Kürdistan’ın bağımsızlığıyla ilgili düzenlenen referanduma da karşı çıkmıştı.

Barzani’nin liderliğini yaptığı Kürdistan Demokratik Parti ile Değişim, Cemaati İslami hareketleri arasında bir çok konuda anlaşmazlık bulunuyor.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.