Suudi Arabistan'da İsrail ile Normalleşmeye Ödül

Direniş cephesine karşı İsrail rejimi ile ittifak yapmaya çalışan Arap ülkelerinin başında gelen Suud rejimi gazeteleri işgal rejimini meşrulaştırma hevesine kapıldı. 

05 Aralık 2017
Suudi Arabistan'da İsrail ile Normalleşmeye Ödül

Suudi Arabistan ile İsrail rejimlerinin ilişkileri artık bir açık sır. Ancak her iki tarafın engel olarak gördüğü bir durum var: Arap kamuoyu.

Şimdilerde Suudi Arabistan’da yayın yapan gazeteler işte bu kamuoyunun oluşturma peşinde. Yani işgalci İsrail’i Arapların gözünde meşrulaştırmanın.

Örneğin Seham el Kahtani. Suudi Arabistan’ın en önemli köşe yazarlarından olan bu şahsa göre Kur’an’da Yahudiler ile ilgili domuz ve maymun benzetmeleri ile diğer aşağılayıcı ifadeler 1400 yıl öncesine ait. Bu sıfatlar günümüzdeki tüm Yahudilere uygulanamaz.

Riyad gazetesinde bir köşesi olan Yasir Hicazi ise Arapların Yahudilere karşı düşmanlık ve nefreti bir kenara bırakması gerektiğini iddia ediyor.

Başka bir köşe yazarı İbrahim el Metrudi ise Arapların Yahudilerin başarılı olduğu konuları çalışıp fayda elde etmek yerine onlara ettiği hakaretlerden rahatsız olmuş.

El Arabiya yazarı Ahmed Adnan da Suudilerin İsrail ile kendi çıkarları doğrultusunda ve aracısız görüşmesinden yana.

Öte yandan Muhammed bin Selman'ın İsrail ile ilişkileri meşrulaştırma girişimlerini en iyi şekilde gerekçelendiren ve buna yönelik en ikna edici yazıyı yazan "gazetecilere" büyük hediyeler vaadettiği ifade ediliyor. 

Temiz kalmayı başarmış hiçbir vicdanın kabul etmediği işgal rejimini meşrulaştırma çabasının kimlerin üzerinde ve ne kadar etkili olacağı ise kuşkulu.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.