On Binlerce Arakanlı Sığınacak Bir Liman Arıyor

Bangladeş’teki mülteci kamplarında bulunan Rohingya Müslümanlarının büyük bölümünün biyometrik kayıt işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. 

12 Aralık 2017
On Binlerce Arakanlı Sığınacak Bir Liman Arıyor

Bangladeş Hükümeti’nin şu ana kadar 773.226 Arakanlı mülteciyi biyometrik kayıt altına aldığı bildirildi. Mülteci kamplarındaki Rohingya Müslümanlarının biyometrik kayıt işlemleri geçtiğimiz Eylül ayında başlamıştı. Bu şekilde mültecilerin yiyecek, sağlık ve barınma gibi hizmetlere ulaşabilmesi planlanıyor.

Yetkililer bu kadar kısa sürede bu kadar çok kişinin kayıt altına alınmasını bir başarı olarak görüyor.

Bu arada Arakan’dan Bangladeş’e iltica edenlerin sayısında ani bir artış olduğu bildirildi. Yetkililer geçtiğimiz Cuma gününden bu yana 192 kişinin Bangladeş’e geçtiğini belirtirken 20 bin kişinin ise sınırda zor şartlarda geçmeyi beklediğini aktarıyor.

Arakanlılar, Myanmar hükümetinin uyguladığı soykırım nedeniyle yurtlarını terk etmek zorunda kaldı. Sığındıkları Bangladeş’te ise onları hijyenden uzak koşullar, açlık ve hastalık bekliyor.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.