Arakanlı Mültecilerden Geri Dönüş Protestosu

Bangladeş’teki kamplarda çok zor koşullar altında yaşayan Rohnigya Müslümanları vatanlarına geri dönme taleplerini dile getirmek için bir gösteri düzenledi. 

13 Aralık 2017
Arakanlı Mültecilerden Geri Dönüş Protestosu

Bangladeş’in Kaksıs Bazar şehrindeki Ukhiya mülteci kampında bulunan Arakanlı Müslümanlar seslerini duyurmak için bir gösteri düzenledi. 11 Aralık günü gerçekleştirilen gösteride talepleri dile getiren pankartlar taşındı.

Gösteride dile getirilen talepler şu şekilde sıralandı. Vatanlarına geri dönmeleri sürecinde Birleşmiş Milletler, Human Rights Watch, Bangladeş ve Arakanlı aktivistlerin yer alması. Rohingya Müslümanlarına geçmişte yaşananlardan dolayı bir suçlama yapılmaması. Rohingya ulusal kimliğinin restore edilmesi. Soykırımın durdurulup suçluların cezalandırılması. Rohignyalara diğer etnik azınlıklarla aynı hakların verilmesi. Kayıpların tazmin edilmesi. Anavatanlarında güvenle yaşamalarının sağlanması.

Bir saat kadar süren gösteride ayrıca talepleri dile getiren sloganlar da atıldı.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.