Blackwater, Suud'da Yeni Ordu Kuruyor

Rusya'nın Nezavisimaia Gazeta gazetesi Suudi Arabistan Veliahtı Muhammed Bin Selman hakkında çok tartışılacak bir iddia ortaya attı. 

21 Ocak 2018
Blackwater, Suud'da Yeni Ordu Kuruyor

Gazetenin yayınladığı özel haberde, Veliaht Muhammet Bin Selman'ın Blackwater'ın sahibi Erik Prince'ın yardımıyla özel askeri bir şirket kurduğunu iddia etti.

Nezavisimaia Gazetesi,  şirketin isminin Seyfu'l Ecreb olduğunu belirtti.

Blackwater'ın, Suudi Prenslerinin ve üst düzey yetkili ve iş adamlarının tutuklanması sırasında ve tutuldukları Ritz otelde görev aldığı ortaya çıkmıştı.

Diğer taraftan Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz yeni bir askeri tabur kurulması emrini imzaladı. Taburda, özel eğitim almış yaklaşık beşbin asker görev alacak. Yeni kurulan askeri taburun hassas ve gizli operasyonları yürüteceği belirtiliyor. Bu taburda yabancı paralı askerler de görev yapabilecek.

Habere göre Suudi Arabistan, zaten çok uzun zamandır paralı askerlerle iş tutuyor.

Kral Selman'ın, 2015 yılında tahta çıktıktan sonra paralı askerlerin kullanılması konusunda Birleşik Arap Emirlikleri ile ortak çalışma yürüttüğü biliniyor.

Suudi Arabistan medyası ise paralı askerlerin, yeni ordunun kilit bileşeni olduğunu aktarıyor.

Askeri şirketin kuruluşunda aktif rol alan Blackwater'ın kurucusu Erik Prince'in yeni taburun kuruluşunda da aktif rol üstlendiği ifade ediliyor.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.