Suudi Arabistan'da Fakirlik Artıyor

Suudi Arabistan’da fakirlik oranları yüzde 25’ler civarında seyrederken eğlence ve lüks tüketime harcanan paranın 2030 yılı itibariyle 36 milyar doları bulacağı kaydedildi. 

14 Şubat 2018
Suudi Arabistan'da Fakirlik Artıyor

Suudi Arabistan’da Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın ekonomi politikaları sosyal medyada eleştiri konusu oldu. Uzmanlar da bu politikalardaki çelişkilere dikkat çekiyor.

Yayınlanan raporlar, Suudi Arabistan’daki fakirlerin genel nüfusa oranının %25’lere ulaştığını belirtirken ylaklaşık 5 milyon kişinin de 530 doların altında bir gelirle yaşamak zorunda kaldığını kaydediyor.

Hal böyleyken Suudi Arabistan’ın çiçeği burnunda Veliahtı Prens Muhammed, ülkedeki fakirliği azaltmak ve düşük gelir gruplarının durumunu iyileştirmek için bütçeden sadece 5 milyon dolar tahsis ederken lüks harcamalar içinse 36 milyar dolar ayırmış durumda.

Heyetut Terfih adlı kurum, sosyal medyadan yaptığı açıklamada 2030 yılına kadar ülkedeki eğlence sektöründe tüketim amaçlı yapılacak harcamaların tutarının 36 milyar doları bulacağını söyledi. Sektörün büyümesiyle birlikte de burada 114 bin kişi doğrudan 110 bin kişi ise dolaylı olarak istihdam edilecek.

Suudi Arabistan’da trilyonlarca dolarlık petrol gelirine rağmen ülkedeki fakirlik hala ciddi bir sorun teşkil ediyor. Ülkede yapılan gayrı resmi araştırmalar, fakirlik sınırı altında kalan kesimin ülke nüfusunun %25’ini oluşturuyor. Bu, 20 Milyonluk nüfusa sahip ülkede 5 milyon kişinin fakir olduğu anlamına geliyor.

Suudi Arabistan yönetimi, Fakirlik sorununa çözüm üretemediği gibi, bu sorunu dile getirenlere de baskı uyguluyor bazen onları hapse atıyor. Ülkedeki fakirlik sorununu ele alan üç belgesel filmin yönetmeni bu yüzden tutuklandı.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.