ABD'li Şirketlerle Katar Konusunda Anlaştılar

Katar’a karşı ambargo uygulanmasıyla başlayan krizde Suudi rejiminin lobi faaliyetleri için ABD’li bir firma ile anlaştığı kaydedildi. 

14 Şubat 2018
ABD'li Şirketlerle Katar Konusunda Anlaştılar

Suudi Arabistan rejiminin geçen yıl 5 Haziran’da başlayan kriz döneminde Katar’a karşı internet ortamında savaş yürütebilmek için ABD’li bir lobi firmasından yardım aldığı ortaya çıktı.

İddiaya göre lobi faaliyetlerinin arkasında Podesta Group isimli bir şirket ve Suudi Amerikan Halkla İlişkiler Komitesi SAPRAC bulunuyor.

Podesta’nın SAPRAC için The Qatar Insider isimli bir web sitesi kurduğu ve aynı şekilde bir Twitter hesabı açtığı belirtildi. Sonra da bu site ve sosyal medya hesabı aracılığıyla Katar hakkında yanlış ve kötü niyetli haberler yayıldı.

El Cezire muhabiri Vicad Vakfi’nin Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre konuyla ilgili resmi bir belge ABD Adalet Bakanlığına gönderildi.

Gerek Suudi Arabistan gerekse Birleşik Arap Emirlikleri, Katar’a karşı lobi faaliyetleri için çeşitli kurumlara para ödediği biliniyordu.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.