ABD ile Ürdün Arasında Askeri Anlaşma

ABD ile Ürdün arasında 6,375 milyar dolar değerinde yeni bir askeri anlaşma imzalandı. 

18 Şubat 2018
ABD ile Ürdün Arasında Askeri Anlaşma

ABD ile Ürdün arasında askeri mutabakat imzalandı. Ürdün’ün başkenti Amman’da imzalanan anlaşmaya göre ABD Ürdün’e beş yıl boyunca toplam 6,375 milyar dolar askeri yardımda bulunacak. ABD eski başkanı Barack Obama döneminde de benzer bir anlaşma imzalanmış ancak süresi dolmuştu. Anlaşmaya ABD adına Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Ürdün adına da Dışişleri Bakanı Eymen Sefadi imza koydu.

Irak ve Suriye’de sözde IŞİD karşıtı koalisyon hakkında görüşmeler gerçekleştirmek üzere bölgede bulunan Tillerson dünyanın en dengesiz bölümünde bulunan Ürdün’ün istikrarlı yapısını övdü. Ek yardımların Ürdün’ün bölgede çatışma ve istikrarsızlıkla mücadelede rolünü yerine getirmesine katkıda bulunacağını ifade etti. Suriye krizinin Ürdün’e etkilerini azaltacağını ve ayrıca Kral II. Abdullah’ın kendi iç ekonomik gündemini takip etmesine yardımcı olacağını da ekledi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Sefadi de Tillerson’a teşekkür ettiği konuşmasında söz konusu anlaşmanın ABD’nin dostluğunun göstergesi olduğunu ifade etti. Kral II. Abdullah ile Tillerson’ın Suriye’deki durum ve Filistin-İsrail sözde barışı gibi konuları görüştüklerini kaydetti. ABD ile ortaklığın süreceğini belirtti.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.