Sisi ve Bin Selman, Abbas'a ABD Adına Baskı Yapıyor

Telaviv merkezli bir haber sitesi, Suudi Arabistan ve Mısır’ın, ABD Başkanı Donald Trump’la altına imza attıkları Yüzyılın Anlaşması’nı kabul etmesi için Filistin Özerk Yönetim başkanı Mahmut Abbas üzerinde yoğun bir baskı uyguladığını aktardı. 

11 Mart 2018
Sisi ve Bin Selman, Abbas'a ABD Adına Baskı Yapıyor

İsrail’de yayın yapan i24 adlı internet sitesi ABD Başkanı Donald Trump’ın ortaya attığı Yüzyılın  Anlaşması'yla ilgili önemli bir haber yayınladı.

Habere göre Suudi Arabistan Veliahtı ve Mısır Cumhurbaşkanı, Filistinli lider Mahmut Abbas’la yaptıkları görüşmelerde Abbas'a pragmatik olma dışında herhangi bir seçeneği bulunmadığını net bir şekilde deklare ettiler.

Buna göre Sisi ve Bin Selman, Abbas’a Donald Trump’ın ilan ettiği Yüzyılın Anlaşması'nı kabul etmekten başka bir seçeğinin olmadığını ifade ettiler.

Bilindiği gibi Yüzyılın Anlaşması, Filistinlilerin Kudüs’ten vazgeçmesini, başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti’nin söz konusu olamayacağını ve Filistinli mültecilerin ülkelerine dönmesi yönündeki hedeflerinden vazgeçmesini öngörüyor.

Mısır ve Suudi liderlerin Filistin yönetimi üzerindeki baskısı, Filistinli lidere Trump’a meydan okumaması ve inatçı tavrından vazgeçmesini öğütlüyor. Buna göre Mısırlı ve Suudi liderler Abbas’a “bunu kabul etmezsen gelecekte pişman olursun” ifadesini kullanıyor.

Abbas’ın Suudi Arabistan başta olmak üzere bir çok Arap ülkesinin baskılarına maruz kaldığını belirten i24 sitesi, söz konusu ülkelerin Abbas’tan Kudüs’ün başkent olduğu bir Filistin Devleti isteğinden vazgeçmesini, Ebu Dis Köyü'nü başkent olarak kabul etmesini, Filistinli mültecilerin bulundukları ülkelerde vatandaşlık almaları karşılığında ülkelerine geri dönüş haklarından vazgeçilmesini istediğini aktardı.

KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.