Annesi̇ İle Bi̇rli̇kte Mesci̇di̇ Nebevi̇’ye Gi̇tmek İsteyen Çocuk Feci̇ Bi̇r Şeki̇lde Öldürüldü

Annesi ile birlikte Mescidi Nebevi’yi ziyaret etmek için Medine'ye gitmekte olan Şii aileye mensup bir çocuk, boğazı kesilerek feci bir şekilde öldürüldü. 

22 Şubat 2019
Annesi̇ İle Bi̇rli̇kte Mesci̇di̇ Nebevi̇’ye Gi̇tmek İsteyen Çocuk Feci̇ Bi̇r Şeki̇lde Öldürüldü

Suudi Arabistan’da annesi ile birlikte ülkenin doğusundaki El-Ahsa bölgesinden Medine'ye Mescidi Nebevi'yi ziyarete gitmekte olan 6 yaşındaki Zekeriya Bedr Ali el-Cabir, Hel el-Telal bölgesinde kimliği belirsiz bir adamın saldırısına uğradı. 
Saldırganın kırdığı dükkanın camı ile çocuğun boğazını kestiği, annesinin ise çocuğunu kanlar içerisinde görmesiyle baygınlık geçirdiği belirtildi.
 
Saldırganın, çocuğun Şii bir aileye mensup olduğunu anlamasının ardından cinayeti gerçekleştirdiği kaydedilirken, katil, işlediği tüyler ürpertici cinayetin ardından tutuklanarak hapse konuldu.
 
Katledilen çocuğun dedesi Nasır Ali Fayiz ise, saldırganın olay esnasında çevrede bulunanlara direnç gösterdiği ve başka kişileri de yaraladığını ifade etti.
Torununun boğazının kesilmesinin ardından hastaneye kaldırıldığını ve yaşamını yitirdiğini belirten Fayiz, Suudi hükümetinin katile kısas uygulamasını istedi.
Arabistan'ın doğusunda bulunan el-Hesa bölgesinde yaşayan Şii mezhebine mensup Müslümanlar, birçok defa ayrımcı politikalarla karşı karşıya kalıyor.
 
 
Olayın ardından İranlı taklid mercii Ayetullah Safi Golpaygani bir mesaj yayınlayarak, "Hayvandan daha kötü olan bu barbar insanların kirli kalpleri merhamet ve vicdandan yoksun mu? Uluslararası toplum ve İslami devletler özellikle Suudi Arabistan neden bu vahşi cinayetin karşısında susuyor ve sessizlikleriyle bu cinayeti destekliyorlar" ifadelerini kullandı.
 
KUDÜS HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.